"Kurban, Allah'a yakınlaşma vesilesidir"

Türkiye genelindeki camilerde Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan "Kurban, Allah'a yakınlaşma vesilesidir" konulu cuma hutbesi okundu.

Haberler 11.08.2018 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakanlnca hazrlanan cuma hutbesinde, Kurban sadakatin, Allaha itaat ve teslimiyetin göstergesidir. Gerektiinde malmz, canmz ve bütün varlmz Allah yolunda feda etmenin sembolik bir ifadesidir. ifadesine yer verildi.

Kurban Allaha yaknlama vesilesidir konulu cuma hutbesi, Türkiye genelindeki camilerde okundu.

Hutbede, Hazreti Ademden beri devam eden kurban uygulamasnn, müminleri Allaha yaknlatran bir ibadet olduu belirtildi.

Kurbann anlamnn sadece bayram günlerinde hayvan kesmek olmad ifade edilen hutbede, Kurban sadakatin, Allaha itaat ve teslimiyetin göstergesidir. Gerektiinde malmz, canmz ve bütün varlmz Allah yolunda feda etmenin sembolik bir ifadesidir. deerlendirmesi yapld.

Hutbede, müminlerin her Kurban Bayramnda, Hazreti brahim ile olu smailin Cenabhakka mutlak teslimiyetlerinin hatrasn tazeledii hatrlatlarak, hayatn iman, teslimiyet ve samimiyet üzerine ina edilmesi gerektiinin yeniden hatrlanlmas istenildi.

- Kuran ve sünnetle sabit

Kurban ibadetinin her eyden önce Allahn rzasn kazanmak ümidiyle eda edildii, meruiyetinin ise Kuran ve sünnetle sabit olduu vurgulanan hutbede, Nitekim Yüce Rabbimiz Kuran- Kerimde öyle buyurmaktadr: Her ümmet için Allahn kendilerine rzk olarak verdii hayvanlar üzerine ismini ansnlar diye kurban kesmeyi gerekli kldk. Sevgili Peygamberimiz de hicri ikinci yldan itibaren vefat edinceye kadar her yl kurban kesmitir. bilgisine yer verildi.

Kurban ibadetinin mümine, Allah rzas urunda paylama, ihtiyaç sahibine el uzatma alkanl kazandrd vurgulanan hutbede, onu cimrilikten, dünya malnn esiri olmaktan kurtard, komular, akrabalar, dostlar ve binlerce kilometre uzaktaki kardeleriyle yaknlatrd, bütünletirdii ve ümmet olmann uuruna erdirdii kaydedildi.

- Ebedi mutluluu ve huzuru elde etmenin kaps

Kurban paylamann, ebedi mutluluu ve huzuru elde etmenin kapsn araladna iaret edilen hutbede, u ifadelere yer verildi:

Nitekim Sevgili Peygamberimiz de kurbanlarmz ihtiyaç sahipleriyle paylamann bizi gerçek anlamda kazançl klacan haber vermitir. Bir defasnda, kestii koyundan geriye ne kadar et kaldn sormu, Hazreti Aye validemizin kendilerine sadece bir kürek kemii kaldn söylemesi üzerine Ey Aye, desene bir kürek kemii hariç hepsi bizim oldu buyurmutur.

Ana Sayfaya Git