Kurban bağışı çağrısı

Batman İl Müftülüğü “Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” sloganı ile kurban bağış kampanyası başlattı.

Haberler 28.07.2018 - 08:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Müftüsü Turgut Erhan, Türkiye Diyanet Vakf (TDV) Batman ubesinde 2018 Yl Veklet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu programn tantt. Diyanet leri Bakanl ve TDV tarafndan 1993 ylndan beri vekletle kurban kesimi program gerçekletirildiini söyleyen l Müftü Erhan, 25 yllk tecrübesi ile emanetleriniz emanetlerimizdir düsturu ile kurban faaliyetlerini büyük bir hassasiyet, itina ve sorumluluk duygusuyla yürütmektedir. Vakfmzn dini esaslara uygun ve güven veren bir yaplanmayla bu yl da gönül corafyasna hizmet etmeye hazrdr. Bu ylki sloganmz Kurbann Payla, Kardeinle Yaknla temasyla hareket edilecektir. Bu kapsamda, yurt içinde 280 kesim bölgesinde, yurt dnda ise 145 ülkenin 436 bölgesinde Bakanlmzn, TDV görevli ve gönüllülerimizin nezaretinde kesim ve datm gerçekletirilecektir dedi.

2017de Batmanda 175 hisse kurban verildi

2017 ylnda Türkiyenin farkl l ve lçelerinde yaayan vatandalarmzdan Batmana 175 hisse kurban geldiini söyleyen Müftü Erhan, Veklet yoluyla Batmana gönderilen kurban hisseleri için titizlikle kurbanlarmz seçip satn alarak, din gönüllülerimizin nezaretinde kesimini gerçekletirip ihtiyaç sahiplerine, snmaclara, Kuran Kurslarna ve örenci yurtlarna ulatrdk diye konutu.

Balar online yaplabilecek

Batman l Müftülüüne veya TDV Batman ubesine gelerek kurban banda bulunabileceini söyleyen Müftü Turgut Erhan, Vatandalarmz, www.tdv.org ve bagis.tdv.org adreslerinden online ba yapabilmenin yan sra lçe Müftülüklerimize, cami görevlilerimize, tüm PTT ubeleri ve anlamal bankalar araclyla da vekalet yoluyla kurban programna katlp, kurbanlarn vekalet yoluyla kestirebilir dedi.

Kurban bedeli 850 TL

Türkiye Diyanet Vakf tarafndan 2018 vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt içinde 850, yurt dnda 625 lira olarak belirlendiini vurgulayan Müftü Erhan, Kurbanlarmz bata ülkemiz olmak üzere mazlum corafyalarda yaayan tüm kardelerimize umut olsun diyerek Batmandaki ilk kurban ban gerçekletirdi.

Ana Sayfaya Git