Lezetler buluştu

TÜYAP'ın düzenlendiği, 45 ilin mutfağının yer aldığı "Diyarbakır Gurme 2019 Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı" kurdele yerine 21 metrelik peynir ve çöreğin kesilmesiyle kapılarını ziyaretçilere açtı.

Haberler 14.11.2019 - 09:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TÜYAPn kentte ikincisini düzenledii Diyarbakr Gurme 2019 Gda ve Yöresel Lezzetler Fuar Anadolunun lezzetlerini Diyarbakrda buluturdu.

TÜYAP Diyarbakr Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen, Diyarbakr bata olmak üzere Aydn, Van, Osmaniye, Mersin Sivas, Malatya, Kastamonu, Trabzon, Hatay, Kayserinin aralarnda olduu 45 ilin mutfann 5 gün boyunca tantlaca fuarn açlnda kurdele yerine 21 metrelik kente özgü peynir ve çörek kesildi.

Sektörün profesyonellerini bir araya getiren, ziyaretçilerin yöresel lezzetleri tatmas da salanan fuarda ef, gurme, akademisyen ve bloggerlarn yer alaca yemek atölyeleri, söyleiler ve yarmalar da düzenlenecek.

LEZZETLER BULUMASI

Diyarbakr Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolu, törende yapt konumada, 10 bin yllk geçmie sahip Diyarbakrn lezzet mirasnn tantlmas ve gelecee aktarlmas açsndan fuarn büyük önem tadn söyledi.

Kente ait tescilli ürün saysnn artrlmas için youn çaba gösterdiklerini ifade eden Güzelolu, öyle konutu:

Diyarbakrn markalamasn yemek alannda ve üretilen ürünler balamnda çoaltmak gerekir. Büyükehir Belediyesi olarak Diyarbakrn bütün lezzetlerinin yaatlmas ve bu tatlarn herkese ulamas için Mutfak Sanatlar Merkezi kurulmasn içeren bir proje balattk. Bunu yakn bir zamanda dünyaca ünlü açlarn katlmyla bir lezzet ve görsel ölene dönütüreceiz.

Konumalarn ardndan protokol üyeleri kurdele yerine 21 metre uzunluundaki peynir ve çörei keserek fuarn açln gerçekletirdi.

Ana Sayfaya Git