Oğlumu PKK'dan istiyorum!

Diyarbakır'da, kayıp çocuklarının bulunması için HDP il binası önünde oturma eylemi yapan ailelerin sayısı, 2014'te Muş'ta terör örgütü PKK tarafından kaçırılan oğlu Musa (21) için gelen İkram Göktürk ve 2015'te Muş'ta PKK'ya katıldığını söyleyen oğlu Onur (28) için gelen Selma Han ile 16'ncı günde 40 oldu.

Haberler 19.09.2019 - 12:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dün sabah, 5 yl önce Muta lise 2nci snf örencisiyken, PKK tarafndan kaçrldn söyledii olu Musa için kram Göktürk ve 4 yl önce Varto ilçesinde PKKya katldn kaydeden olu Onur için Selma Kan, Diyarbakra geldi. Mutan gelenlerin de HDP binas önünde oturma eylemine balamasyla aile says, 16nc günde 40a çkt.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutarak partinin il binas önünde 3 Eylülde oturma eylemi balatan Diyarbakr annelerinin evlat nöbeti sürüyor. Yürekleri, kendilerinden koparlan çocuklar için atan anneler, özlem duyduklar evlatlarna kavuacaklar ann hayalini kuruyor. Gözya dinmeyen annelerden kimi evladna kavutuunda sarlp koklamay kimi barna basp kucaklamay kimi de sevdii yemekleri yapmay hayal ediyor.

çOCUUMA KAVUMAK STYORUM

Mutan gelen anne kram Gürtürk, Kürtçe yapt konumada, olu Musann 5 yl önce liseye gitii dönemde 18 yandayken kaçrldn söyledi. Olundan haber alamadklarn belirten Gürtürk, madur olduklarn, olunu geri istediklerini kaydetti. Kalp krizi geçiren einin hasta, kendisinin de gözlerinde rahatszlk olduunu ifade eden Gürtürk, öyle konutu:

Olumuzu istiyoruz, olumuzu getirsinler. Bize yardm edilmesini istiyoruz. Eer olum bizi görüyorsa geri gelsin. çok fakiriz, cierimiz yanyor. Olum okul okuyordu, onu kandrp götürdüler. Artk hiçbir annenin yürei yanmasn. nsan evladnn eksikliine dayanamyor. Be yldr gözümüzde ya kalmad. Ben olumu PKKdan istiyorum. Huzur olsun, bütün annelerin çocuklar gelsin, bizimki de gelsin. Yolunu gözlüyoruz, dayanamyoruz, uykusuzuz. Bizler anneyiz, yüreimiz paramparça olmu. Artk dayanacak gücümüz kalmad.

SON ARADIINDA SURYEDEYD

Muun Varto ilçesinden olu Onur için oturma eylemine katlan anne Selma Han da olunun Türkiye dönmesini isteyerek, Olumun Türkiyeye gelmesini istiyorum. Son kez aradnda Suriyedeydi. Gelsin, teslim olsun istiyorum. 2014 ylnda gitti, arkadalarndan haberini aldk. En son Suriyede olduunu örendik. Olumdan tek isteim; gelsin, teslim olsun diye konutu.

ALELERN EVLAT HAYALLER

Oturma eylemine 17 yanda daa kaçrlan olu Ramazan için katlan Mevlide Üçda, 4 yldr evladna hasret olduunu söyledi.

Üçda, 5 çocuk annesi olduunu, 4ünü evde brakarak kaçrlan oluna kavumak için eyleme katldn belirterek, Kurban keseceim, yeter ki olumu göreyim. Onun için her eyi yaparm. dedi.

Olunun en çok gözleme ve patates kzartmasn sevdiini, evde her yemek yaptnda gözya döktüünü anlatan Üçda, Olum Kuran- Kerim okur, namaz klard. Olumun dönüü için adak adadm. Oluma kavutuumda 7 gün 7 gece beraber yatp onu kucamdan ayrmayacam. nallah bu hayalim gerçekleir. diye konutu.

OULUMUN KOKUSUNU ÖZLEDM

Daa 15 yanda kaçrlan olu Vahit için eyleme katlan anne Necla çur, 4 yldr göremedii oluna kavuma hayaliyle oturma eylemini sürdürdüünü belirtti.

7 çocuk annesi çur, oluna büyük özlem duyduunu, evladna kavutuunda çok mutlu olacan dile getirdi.

Psikolojilerinin bozulduunu, evde düzenlerinin kalmadn kaydeden çur, Bamza büyük bir felaket geldi. Olumun dönüünden baka bir ey istemiyorum. Yeter ki olumu yeniden göreyim. Olumun kokusunu özledim. Kardeleri de büyük hasret yayor. ifadelerini kulland.

ONU GÖRÜRSEM SARILIRIM, KOKLARIM

7 çocuk annesi Fatma Akku, 4 yl önce 15 yanda daa kaçrlan kz Songül için eyleme katldn, evladnn yolunu gözlediini söyledi.

Gözyalar içinde kzna hasretini dile getiren Akku, Onu görürsem sarlrm, koklarm, kucaklarm, evimin çiçei yaparm. Yeter artk, dayanamyorum. Gücümüz tükendi. eklinde konutu.

Songülün ikiz kardei Birgülün psikolojik tedavi gördüünü ifade eden Akku, kznn, kaçrlan kardeinin elbiseleri ve fotorafyla uyuduunu belirtti.

KAVUURSAM, DÜHYALAR BENM OLUR

4 yl önce 15 yanda daa kaçrlan olu Özkan için eylem yapan baba Süleyman Aydn, olunun polis ya da asker olma hayali kurduunu ifade etti.

Olunun polis üniformasyla çekilmi fotoraflarnn bulunduunu anlatan Aydn, evladnn daa kaçrlmasyla hayallerinin de çalndn söyledi.

Oluma kavuursak dünyalar bizim olur. Annesinin duygularn anlatamam zaten. Annesi, ismi dahi söylendiinde baylyor. Eim olumun hasretiyle yanp tutuuyor. diyen Aydn, olunun en çok içli köfte ve kuru fasulye sevdiini, bu nedenle bu yemekleri yemediklerini, evde piirmediklerini kaydetti. Aydn, evladna kavumak istediini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git