Omurilik pili ameliyatları

Dicle Üniversitesi Hastanelerinde bel fıtığı hastalarına ilk kez yapılan bir uygulama ile omurilik pili takılarak kronik ağrılara son veriliyor.

Haberler 01.03.2017 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Üniversitesi Hastaneleri Ar Klinii Bölümü tarafndan Güneydou Anadolu Bölgesinde ilk kez bir hastaya uygulanan Spinal Kord Stimülasyonu (omurilie pil takma) yöntemi ile hastann omuriliine düük voltajl elektrik akm verilerek arya neden olan sinir iletimi engellendi.

Dicle Üniversitesinden yaplan açklamada, Diyarbakr surlarna çkarken düerek belden aas felç olan ve 7 yldan beri ar çeken Zeliha Karaka (66), akire Karakoyun (67) ve Bediha Altekin (67) isimli hastalarn ameliyat için Ankara Tp Fakültesi bni Sina Hastanesinde ar uzman Prof. Dr. brahim Akn kente geldii bildirildi.

OMURLK PL AMELYATI

Ak ve Dicle Üniversitesi Hastaneleri Ar Klinii Öretim Üyesi Doç. Dr. Haktan Karamann, Türkiyede sayl yaplan ve Güneydou Anadoluda sadece Dicle Üniversitesinde gerçekletirilen ileri bir ar tedavisi teknii olan omurilie pil takma uygulamas ile hastalarn omuriliine kalc pil yerletirdikleri belirtildi.

Açklamada bu tür hastalarn Türkiye genelinde youn olduu belirtilerek, Bel ft yaygn bir hastalktr. Bunlarn birçou fizik tedavi yöntemleri ile rahatlyor ancak az bir grup ameliyat olmak zorunda kalyor. Ameliyat olanlarn bir ksm ise ya hiç iyilemiyor ya da eski halinden daha kötü durumlara düüyor. Bu yöntemle kuyruk sokumundan robot marifetiyle girilerek yaplan bel ft ameliyat ile sinir sistemi kaynakl arlara son verilebilmektedir. denildi.

Ana Sayfaya Git