Panoyu yaktılar

Dicle Elektrik tarafından kayıt dışı elektrik kullanımını önlemek ve tüketicilere kayıpsız, kesintisiz ve kaliteli elektrik enerjisi verebilmek için uygulamaya konulan ve ‘kaçağı önleyen pano’ olarak isimlendirilen alçak gerilim sayaç otomasyon panolarına (ASOP) saldırılar devam ediyor. Mardin’in Derik ilçesinde şirket tarafından yeraltı şebeke çalışmalarına entegre biçimde kurulan bu panolardan biri dün gece yarısı ateşe verilerek yakıldı.

Haberler 19.08.2018 - 12:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanl ile Elektrik Piyasas Düzenleme Kurumunun (EPDK) yönetmeliklerine uygun yatrmlarn sürdüren

Dicle Elektrik, daha güçlü ebeke ve kesintisiz enerji arz için bir yandan da kaçak kullanmla mücadele ediyor. Bu çerçevede gelitirilen ASOPlar enerji ebekesi yer altna alnan yerleim birimlerinde hayata geçirilmeye baland. Ancak, kaçak kullanmakta srarc olan ve bu panolar yüzünden artk kullanamayacaklarn fark edenler, dier tüketicilerin daha kaliteli ve kesintisiz enerji almasna olanak salayan bu yatrmlar tahrip etmeye devam ediyorlar.

TRAFO ATEE VERLD

Son olarak Mardinin Derik ilçesine bal Cevizpnar mahallesinde ksa süre önce gerçekletirilen ve iletim hatlarnn yer altna alnmasnn ardndan kurulan alçak gerilim otomasyon panolarndan biri, gece yars kimlii belirsiz kii veya kiilerin saldrsna hedef oldu. Yanc madde dökülerek atee verilen pano, yanarak kullanlamaz hale geldi.

Bayram arifesinde gerçekletirilen saldr yüzünden Cevizpnar Mahallesindeki vatandalar madur olurken, güvenlik birimleri saldry gerçekletirenlerin yakalanabilmesi için soruturma balatt. Bu arada Dicle Elektrik Datm ekipleri, tahrip edilen panonun yerine yenisinin kurmaya balad.

Ana Sayfaya Git