Petrol hırsızları!

DİYARBAKIR merkez Kayapınar İlçesinde, dün gece hareketli saatlerin yaşanmasına neden olan, 'bomba yüklü' olduğu sanılan kamyonun, BOTAŞ petrol boru hattından çalınan petrolü taşıyan kamyon olduğu ve sürücüsü 'dur' ihtarına uymadığı için lastiklerine ateş edilerek durdurulduğu ortaya çıktı.

Haberler 12.12.2016 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Balar lçesine bal Pozluk Mezras yaknlarndan geçen BOTA petrol boru hattnda basnç düüklüü ihbar yaplmas üzerine saat 01.00 sralarnda lçe Jandarma Komutanl ve Kaçakçlkla Mücadele ubesi ekipleri, boru hatt üzerinde keif ve gözetleme yapmaya balad.

ATE AçARAK DURDURDU

Pozluk mevkiinden çkan üpheli bir kamyonunu takibe alan askerler, aracn Diyarbakr kent merkezine girmesi üzerine polis ekiplerine haber vererek yardm istedi. Sürücüsü polis ekiplerinin dur ihtirna uymayan kamyon, daha sonra lastiklerine ate edilerek Kayapnar lçesinde durduruldu. Durdurulan 45 YA 8195 plakal kamyonun kasasnn içerisine tanker yerletirildii görülürken, sürücüsü Y.A. yakaland. Soruturma kapsamnda petrol hrszlna gözcülük yapt deerlendirilen bir kii daha yakaland. Yakalanan kamyonun içerisinde 10 ton ham petrol bulundu.

Yakalanan araç ile ilgili yaplan incelemede, yakalan aracn ase numaras sorgusunda aracn 4 Aralk 2016 tarihinde anlurfann Siverek lçesinden çalnd asl plakasn 15 PY 211 olduu tespit edililrken, olayl ilgili soruturma sürüyor.

Ana Sayfaya Git