PKK'nın "reklam yüzü" etkisiz hale getirildi

Batı medyası tarafından DEAŞ ile mücadele eden YPJ'li olarak lanse edilen "Zozan Cudi" kod adlı Temir'in, Şırnak'ta düzenlenen hava harekatında ölü ele geçirilenlerin arasında olduğu belirlendi

Haberler 06.12.2017 - 09:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bat medyas tarafndan DEA ile mücadele eden YPJli olarak lanse edilen Zozan Cudi kod adl Zozan Temirin, rnakta düzenlenen hava harekatnda ölü ele geçirilenlerden biri olduu örenildi.

Güvenlik kaynaklarndan edinilen bilgiye göre, rnakn Bestler-Dereler bölgesine 15 Kasmda düzenlenen hava harekatnda etkisiz hale getirilen 7 örgüt üyelerinin kimliklerinin belirlenmesine yönelik çalma yapld. Etkisiz hale getirilenlerin arasnda Zozan Cudi kod adl Zozan Temirin bulunduu tespit edildi.

REKLAM YÜZÜYDÜ

DEAa kar ABD liderliindeki uluslararas koalisyon içerisinde faaliyet gösterdii belirlenen kadn militan, Kobani olaylar srasnda Avrupa ve ABD medyas tarafndan 20 yanda olan Suriye Kaml doumlu Zozan Cudi DEA bitirmeye yeminli YPJli olarak lanse edilmiti.

Güvenlik kaynaklar, bu durumun PKK ile PYD/YPG arasndaki balantnn en açk kant olduunu ve aralarndaki yetki, ideoloji, üyelik ve kaynaklarn bütünlüünü ortaya koyduunu kaydetti.

Ana Sayfaya Git