PKK'nın yangın yalanı ortaya çıktı

Türkiye'de son dönemde ihmal, tedbirsizlik ve doğal yollarla meydana gelen yangınları sahiplenerek propaganda yapmaya çalışan PKK/KCK'nın üstlendiği 229 orman, örtü, araç, iş yeri, fabrika, depo ve yat yangınlarından 135'i terörle ilişkilendirilmezken, 27'sinin ise hiç gerçekleşmediği ortaya çıktı.

Haberler 13.01.2020 - 11:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Alnan bilgiye göre; geçen yl ülke genelinde çkan birçok yangn, PKK/KCK içindeki birtakm gruplar tarafndan propaganda amaçl sahiplenildi. hmal, tedbirsizlik ve doal yollarla meydana gelen yangnlar bile üstlenmeye balayan PKK/KCKnn yalan rakamlarla ortaya çkt. Son olarak Karadeniz illerinde çkan örtü yangnlar da PKK/KCK tarafndan sahiplenilmi, gerçek ise çok ksa bir süre sonra anlalmt. Karadenizde mevsim normalleri üzerinde seyreden hava scaklklar, nem düüklüü ve rüzgarn etkisine bir de bilinçsiz ekilde yaklan anzlar eklenince bu da örtü orman yangnlarna neden olmutu.

7 K YAKALANDI

Bu yl içerisinde terör örgütleri yaplar tarafndan 118 orman, örtü yangn olay üstlenildi. 118 olaydan, örgüt tarafndan üstlenilen 7sinin hiç gerçeklemedii belirlenirken, 91 olay ise terörle ilikilendirilemedi. Yine meydana gelen olaylardan 16s ihmal, tedbirsizlik ve doal yollarla meydana gelirken, sadece 4ünün PKK/KCK üyelerince yapld deerlendiriliyor. Bu olaylarla ilgili de 7 kii yakaland.

SAHPLENDKLER BAZI YANGINLAR Hç GERçEKLEMED

Yine geçen yl terör örgütlerince üstlenilen araç, i yeri, fabrika, depo ve yat yangnlarna bakldnda ise 111 olaydan 20sinin hiç gerçeklemedii belirlendi. Olaylardan 44ü terörle ilikilendirilemedi, yine 44ünün ihmal, tedbirsizlik ve doal yollarla meydana geldii ortaya çkt. Bir olayn tahkikat sürerken, 2 olayn ise örgüt tarafndan gerçekletirildii deerlendiriliyor.

Ana Sayfaya Git