Saklı cennet 'Aynkebir'

Hani ilçesinde bulunan Aynkebir, doğal görüntüsü ve buz gibi kaynak suyu ile ziyaretçilere cennetten bir yer sunuyor. Terör olaylarının sona ermesiyle ziyaretçi akınına uğranan Aynkebir, keşfedilmeyi bekliyor.

Haberler 28.06.2019 - 10:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Hani ilçesine bal Seren köyünde bulunan Aynkebir, görüntüsü, buz gibi kaynak suyu ve doal güzellikleriyle ziyaretçilerine esiz bir manzara sunuyor. Huzur ve güven ortamnn salanmasnn ardndan ziyaretçilerin aknna urayan bölge, turistler tarafndan da kefedilmeyi bekliyor.

Hani ilçesine bal Seren köyü yaknda bulunan esiz güzellii ile cennetten bir yeri andran Aynkebir, çevre ilçelerindeki vatandalarn vazgeçilmez mekan haline geldi. Bir dönem terör olaylar nedeni ile vatandalarn gitmeye çekindii alan, bölgenin terörden temizlenmesi ve huzur ortamnn salanmasyla ziyaretçilerin urak mekan haline geldi. Civar köyler dnda çok fazla bilinmeyen Aynkebirin hemen yannda küçük bir elale bulunuyor. Ziyaretçiler, maara diplerinden akan berrak suyuyla buz gibi suya kendilerini brakarak serinliyor.

Terör bitti doam güzellikler kefedilmeye baland

Serin, temiz havas ve esiz doa manzarasyla görenleri hayran brakan Aynkebire gelen vatandalar, bu gibi tarihi ve doal güzelliklerin tantlmasn istedi. Bölgede geçmi yllarda yaanan terör izlerinin böyle silinebileceini aktaran vatandalar, yaplacak bir düzenleme ile bölgeye turist aknnn yaanabileceini kaydetti. Civar köylerden gelen Bernu Demirta, havalarn çok scak olduunu ve Aynkebire serinlemek için geldiklerini söyledi. Demirta, Yüzmek için her gün 2 kilometre yol kat edip buraya geliyorum. Buras çok güzel, ilçelerden de buraya gelen ziyaretçiler var. Bizim bir isteimiz var, burann turizme kazandrlmasn istiyoruz. Manzaras çok güzel, esiz bir bölge su dalarn altndan kaynak olarak çkyor. Bölgeye sahip çklmasn istiyoruz dedi.

Her gün 4 kilometre yol kat edip yüzmeye geliyoruz

Vatandalardan Adem Akman ise her gün 1-4 kilometre yol kat edip Aynkebire geldiini söyledi. Akman, Yüzmek için, serinlemek için geldim. Buras çok güzel bir yer. Suyu her ne kadar çok souk olsa da yüzmek için geliyoruz buraya. Suyun ifal olduu söyleniyor. Sala zararl deil kesinlikle, yararldr. Her yerden geliyorlar. Bazen buraya turistlerde geliyor, gelip bakyorlar buraya. Derinlii 8 metre var. çöp falan atmasnlar. Gelip burada yemeklerini yiyorlar, çöplerini atyorlar temizlemiyorlar. Burada bir çöp tenekesi olabilir. çevre düzenlemesi istiyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git