Savcılar alarma geçti!

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) yürüttüğü "Zeytin Dalı Harekatı"yla ilgili, sosyal medyada PKK lehine propaganda yapan ve gerçek dışı bilgi paylaşanlara yönelik soruşturma başlatıldı.

Haberler 22.01.2018 - 10:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr, Ankara, Van, Mardin ve Mu Cumhuriyet Basavclklarnca, Türk Silahl Kuvvetlerinin (TSK) yürüttüü Zeytin Dal Harekatyla ilgili, sosyal medyada PKK lehine propaganda yapan ve gerçek d bilgi paylaanlara yönelik soruturma balatld. Diyarbakr Cumhuriyet Basavcl, PKKnn yayn organlarndan bir televizyona dün canl telefon balants yaparak balananan ve Afrin operasyonu ile ilgili açklama yapan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) E Bakan Leyla Güven hakknda da soruturma balatld.

SAVCILAR YAKIN TAKBE ALDI

TSKnn, hudut güvenlii ve bölgede istikrar salamak amacyla Suriyenin kuzeybatsndaki Afrin bölgesinde, PYD/PKK ve DEAa mensup teröristleri etkisiz hale getirmek amacyla balatt Zeytin Dal Harekatnn ardndan, sosyal medya hesaplarndan terör örgütleri lehine propaganda yapanlar takibe alnd. Ankara, Van, Diyarbakr, Mardin ve Mu Cumhuriyet Basavclklarnn yapt çalmalarn ardndan terör ve terör örgütleri lehine paylamlarda bulunanlar ile harekatla ilgili gerçek d bilgileri aktaranlara yönelik soruturma balatld. Basavclklar, Afrinde çekildii ileri sürülen ve gerçei yanstmayan fotoraf paylamlarn da incelemeye ald.

DYARBAKIR BASAVCILII

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclndan konuya ilikin açklama yapld. Açklamada, Türk Silahl Kuvvetlerinin 20 Ocak 2018 tarihinde balatlan Zeytin Dal Harekat ile lgili olarak, halk kin ve dümanla tahrik eden ve silahl PKK/KCK, PYD/YPG ve DEA ile ilgili sosyal medya hesaplar üzerinden propaganda ve provakatif eylem çarlarnda bulunanlar hakknda Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca soruturma balatld hatrlatld. Açklamann devamnda öyle denildi:

Silahl terör örgütleri ile ilgili olarak sosyal medya hesaplar üzerinden provakatif çarlarda bulunan ahslarn tespit edilmesi le Türk Ceza Kanunu ve Terörle Mücadele Kanununun ilgili maddeleri gereince yasal ilem yaplacaktr.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavcl, dün akam saatlerinde PKK terör örgütüne yakn bir televizyona telefon balants yaparak Afrin operasyonu ile ilgili konuan DTK Kongresi E Bakan Leyla Güven hakknda da Halk kin ve dümanla tahrik veya aalama iddiasyla soruturma balatt.

BÖLGE LLERNDEK TAKBAT

Van Erci Cumhuriyet Basavclnn Zeytin Dal Harekatna yönelik sosyal medyada balatlan kirli propagandada kullanlan ve 2016da çekilen yaral çocuk fotoraf paylam da basavclklarn yürüttükleri soruturma arasnda yer ald.

Mardin Cumhuriyet Basavclnca bir kii hakknda gözalt karar verildi. Mu Cumhuriyet Basavclnn yürüttüü soruturma kapsamnda ise bir kii gözaltna alnd.

MLLETVEKLLER HAKKINDA NCELEME

Afrine yönelik düzenlenen operasyon hakknda sosyal medya üzerinden yaptklar paylamlar nedeniyle HDP Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen hakknda soruturma, HDP Van Milletvekili Nadir Yldrm hakknda ise inceleme balatld.

Ankara Cumhuriyet Basavclndan yaplan açklamaya göre, HDP Sözcüsü ve Kars Milletvekili Bilgen hakknda sosyal paylam sitesi Twitterda, Afrinden Türkiyeye bir saldr olmad halde oraya bir operasyon, baarl olursa ülkeyi iç savaa sürükler, baarsz olursa darbeye zemin oluturur sözleri nedeniyle Ankara Cumhuriyet Basavclnca halk kin ve dümanla tahrik suçundan soruturma balatld.

Öte yandan, HDP Van Milletvekili Nadir Yldrm hakknda da Twitterda paylat Afrini igale kalkmak, Kürt halkna topyekun saldr ve sava demektir. Buna kar sessiz kalmak, onursuzluu kabul etmektir. Onurlu halkmz dört parça Kürdistanda gereken cevab verecektir. Gün harekete geçme günüdür. ifadeleri nedeniyle halk kin ve dümanla tahrik ve suç ilemeye tahrik suçlarndan inceleme balatld.

Ankara Cumhuriyet Basavclnca, sosyal medya üzerinden Afrin operasyonunu protesto bahanesiyle halk sokaa dökmeye ve çatma çkarmaya çalanlar hakknda da geni çapl soruturma balatld bildirildi.

Ana Sayfaya Git