Senatodan “Yaşayan Diller Enstitüsü” açıklaması

Mardin Artuklu Üniversitesi Senatosu, yaptığı kamuoyu açıklamasında, Yaşayan Diller Enstitüsü’nün kapatılacağı yönünde çıkan haberleri yalanladı.

Haberler 17.08.2019 - 00:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin Artuklu Üniversitesi Senatosu, Türkiyede Yaayan Diller Enstitüsü hakknda kapatlma karar alnd yönündeki iddialara kamuoyu açklamas ile açklk getirdi.

Son günlerde üniversite ile ilgili sosyal medyada ve yazl basnda Türkiyede Yaayan Diller Enstitüsü üzerinden gerçekle badamayan kastl, uyduruk ve yalan haberlerin üretildiinin alt çizilen açklamada, u ifadelere yer verildi:

Bilindii üzere Yüksek Öretim Kurulu Yeni YÖK ad altnda balatt yaplandrma çalmalar arasnda; lisansüstü eitim ilgili çok ball ortadan kaldran daha hzl ve verimli bir ileyiin hedeflendii bütün enstitüleri tek çat altnda toplayan Lisansüstü Eitim-Öretim Enstitülerinin kurulmasn benimsemitir.

Bu balamda Mardin Artuklu Üniversitesi Senatosu olarak bünyemizde yer alan Sosyal Bilimler Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü ve Türkiyede Yaayan Diller Enstitüsü ile kurma aamasna getirdiimiz Salk Bilimleri Enstitüsünün tek çat altnda birletirilerek Lisansüstü Eitim-Öretim Enstitüsü adyla yeniden ekillenmesi ile ilgili bir karar alnm ve Yüksek Öretim Kuruluna bildirilmitir.

Nitekim tüm enstitülerimizde yüksek lisans ve doktora programlar yllardan beri sürdürülmekte olup, gerçekle badamayan manipülatif ve yönlendirici haberlerde yer ald gibi kapatlan hiçbir yüksek lisans ve doktora program kesinlikle söz konusu deildir.

Aksine bu yl itibariyle yüksek lisans ve doktora programlarmzda ciddi bir art gerçekletirilmi ve yeni programlar açlmtr. Bununla birlikte Yaayan Diller Enstitüsü sadece Kürt Dili ve Kültüründen ibaret olmayp, Arap Dili ve Kültürü, Süryani Dili ve Kültürü de bu kapsamda enstitümüz bünyesinde Yüksek Lisan programlar uygulamaktadr.

Terör zihniyetinin refleksleriyle yaklam gösteren kesimler üniversitemizi ve yönetimini aslsz iftiralarla kasten karalamak için bu haberleri dolama koyup, yöneticilerimize saldrarak hakszca ithamlarla etik olmayan bir üslupla bizleri ve kamuoyunu gereksiz yere megul etmilerdir.

Suçlayc ifade ve atflarla dizayn edilen bu yaklam ve saldrlar iddetle knar gerçei kamuoyuna saygyla arz ederiz.

Ana Sayfaya Git