Siber güvenlik kurallarına uymayana 1 milyon liraya kadar ceza

Ulusal siber güvenlik faaliyetleri ile siber saldırılara karşı korunma ve caydırıcılığın sağlanmasına yönelik yükümlülükleri yerine getirmeyen veya tedbirleri uygulamayanlara bin liradan 1 milyon liraya kadar para cezası uygulanacak

Haberler 30.09.2018 - 10:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ulusal siber güvenlik faaliyetleri ile siber saldrlara kar korunma ve caydrcln salanmasna yönelik yükümlülükleri yerine getirmeyen veya tedbirleri uygulamayanlara bin liradan 1 milyon liraya kadar para cezas uygulanacak.

Bilgi Teknolojileri ve letiim Kurumunun (BTK), Bilgi Teknolojileri Ve letiim Kurumu dari Yaptrmlar Yönetmeliinde Deiiklik Yaplmasna Dair Yönetmelii, Resmi Gazetede yaymlanarak yürürlüe girdi.

Buna göre, iletmecinin Arayan Hat Bilgisine (CLI) ilikin mevzuat gerei yükümlülüklerini ve numaralandrmaya ilikin ilgili mevzuat ihlal etmesi halinde, bir önceki takvim ylndaki net satlarnn yüzde 3üne kadar idari para cezas uygulanacak. hlalin ar kusur oluturduu durumlarda ise iletmecinin yetkilendirmesi feshedilecek.

BÜYÜK CEZALAR KESLD

Tüketicinin aldatlmas veya yanltlmasnn amaçlanmas halleri dnda, katma deerli elektronik haberleme hizmetlerine ilikin yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde, iletmecinin bir önceki takvim ylndaki net satlarnn yüzde 1e kadar idari para cezas kesilecek. letmecinin katma deerli elektronik haberleme hizmetlerinde, tüketicinin aldatlmas veya yanltlmasnn amaçlandnn tespit edilmesi ile tüketici haklarna ilikin mevzuat ihlal etmesi durumunda, iletmecinin bir önceki takvim ylndaki net satlarnn yüzde 3üne kadar idari para cezas uygulanacak. hlalin ar kusur oluturduunun tespiti halinde ise iletmecinin yetkilendirmesi iptal edilecek.

ebeke ve bilgi güvenlii ile siber güvenlie ilikin ihlaller bal eklenen yönetmelik kapsamnda, ulusal siber güvenlik faaliyetleri ile siber saldrlara kar korunma ve caydrcln salanmasna yönelik kurumun görevleri kapsamnda belirleyecei yükümlülükleri yerine getirmeyen veya aldraca tedbirleri uygulamayan gerçek kiilerle iletmeciler dndaki özel hukuk tüzel kiilerine (dernek, vakf, sendika, irket) bin liradan 1 milyon liraya kadar idari para cezas uygulanacak.

Ana Sayfaya Git