Soğuk ve yağışlı hava geliyor

Türkiye'nin, çarşamba akşam saatlerinden itibaren Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava kütlesinin etkisi altına girmesi, sıcaklıkların ülke genelinde 6-10 derece düşmesi bekleniyor.

Haberler 21.09.2021 - 01:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Meteoroloji Genel Müdürlüünden yaplan açklamaya göre, yurdun, çaramba akam saatlerinden itibaren Karadeniz üzerinden gelen souk ve yal hava kütlesinin etkisi altna girecei öngörülüyor.

Yurdun büyük bölümünde görülecek yalarn, Karadeniz ile Dou Akdeniz bölgelerinde zaman zaman kuvvetli ve iddetli olmas bekleniyor.

HAVALAR SOUYACAK

Scaklklarn, çaramba akam saatlerinde Marmara Bölgesinden balayarak perembe günü ülke genelinde 6-10 derece düecei tahmin ediliyor.

Perembe akam saatlerinden itibaren Dou Karadenizin iç kesimlerinde (1800 metre rakm ve üzeri) beklenen yalarn, bu scaklk düüü ile karla kark yamur ve kar eklinde olaca öngörülüyor.

Souk ve yal sistemin cuma günü Dou Karadeniz ve Dou Anadolu bölgelerinde etkili olduktan sonra Türkiyeyi hafta sonunda terk etmesi bekleniyor.

Bu sistemle görülecek kuvvetli yalar ile kuzeydou bölgelerinin rakm yüksek olan yerlerinde görülebilecek zirai don hadisesine kar tedbirli ve dikkatli olunmas ve yaplan güncel tahmin ve uyarlarn takip edilmesi gerekiyor.

Ana Sayfaya Git