Tahliye çıktı ama tutuklu

Ankara 19'uncu Ağır Ceza Mahkemesince, terör suçlarından yargılanan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, savunmasını tamamladığı gerekçesiyle bu davada adli kontrol şartıyla tahliyesi kararlaştırıldı.

Haberler 03.09.2019 - 11:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Edirnedeki cezaevinde tutuklu bulunan Demirta, stanbul 26. Ar Ceza Mahkemesince, terör örgütü propagandas yapmak suçundan yargland davada 4 yl 8 ay hapse mahkum edilmi ve hakkndaki karar istinaf mahkemesince hukuka uygun bulunmutu.

Eski HDP E Genel Bakan Selahattin Demirtan, terör örgütü yöneticilii, terör örgütü propagandas yapmak, Toplant ve Gösteri Yürüyüleri Yasasna muhalefet, halk kin ve dümanla alenen tahrik, halk kanunlara uymamaya tahrik, suç ilemeye tahrik, suçu ve suçluyu övme suçlarndan yargland davada savunmasn tamamlad gerekçesiyle tahliyesine karar verildi.

TELEKONFERAN SSTEMYLE

Ankara 19uncu Ar Ceza Mahkemesindeki durumada Edirnedeki cezaevinde tutuklu bulunan Demirta ile telekonferans yöntemiyle balant kuruldu, avukatlar ise durumaya katlmad. Mahkeme heyetince, önceki ara karar gerei duruma salonunda hazr edilmesi için müzekkere yazlan Demirtan salk sorunlar gerekçesiyle hazr bulundurulmad ve avukatlarnn mazeret dilekçesi göndererek durumaya katlmad bildirildi.

SAVUNMA çN SÜRE STED

Sank Demirta, avukatlarnn hazr olmadn belirterek, savunmasn hazrlayabilmesi için süre verilmesini istedi. Görüü sorulan cumhuriyet savcs, bu aamada yarglamaya ilikin diyeceinin bulunmadn kaydederek, sann tutukluluk halinin devamna karar verilmesini talep etti. Mütalaaya kar diyecekleri sorulan Demirta, mütalaann gerekçesiz olduunu ileri sürerek, tahliyesine yönelik talebinin olmadn söyledi.

Müzakerenin ardndan ara kararn açklayan mahkeme heyeti, sank avukatlarnn gerekçe göstermeden mazeret dilekçesi verdikleri gerekçesiyle bu taleplerinin kabul edilmediini ve henüz savunma yaplmayan 4üncü, 5inci, 8inci ve 11inci fezlekeler hakknda davann sürüncemede braklmamas adna sann savunmasn yapm saylmasna hükmedildiini bildirdi.

ADL KONTROL ARTIYLA

Heyet, Demirtan savunmasn yapm olduu gerekçesiyle adli kontrol artyla tahliyesine oy birliiyle karar verdi. Kararn ardndan Demirta, Hükümlü olduum için imdilik cezaevindeyim. Adil yarglanma için hayrls olsun. ifadelerini kulland. Demirta, daha önce terör örgütü propagandas yapmak suçundan yargland davada stanbul 26. Ar Ceza Mahkemesince 4 yl 8 ay hapse mahkum edilmi, karar, istinaf mahkemesince hukuka uygun bulunmutu. Davann görülmesine 7-8 ve 9 Ocak 2020de devam edilecek.

Ana Sayfaya Git