TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyeleri Mardin'de

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, "1934 yılında bu hakkı elde etmiş olmamıza rağmen, son 5 yıla kadar başörtülü kadınlar sadece siyasette değil, toplumun her alanında var olamıyorlardı. Onu Allah'a şükür bertaraf ettik. Bundan sonra yolumuz artık daha açık." dedi.

Haberler 02.12.2017 - 13:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBMM dari Amirliine seçilen AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez çankr ile Katrcolunun bakanlnda, TBMM Kadn Erkek Frsat Eitlii Komisyonu üyeleri AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, AK Parti Kahramanmara Milletvekili Nursel Reyhanlolu, AK Parti stanbul Milletvekili Fatma Benli, AK Parti Trabzon Milletvekilli Aye Sula Köseolu ve AK Parti Yozgat Milletvekili Erturul Soysal, çeitli temaslarda bulunmak üzere Mardine geldi.

Mardin Havalimannda kadnlar tarafndan davul zurna ve zlgt eliinde karlanan çankr ile komisyon üyeleri AK Parti l Bakanlna geçti.

Burada partililere hitaben konuan KEFEK Bakan Katrcolu, TBMM dari Amirliine seçilen çankry tebrik etti.

Katrcolu, AK Partinin 16 yldr sessiz bir devrim yaptn belirterek, çok sayda reform ve yeniliklerin hayata geçirildiini vurgulad.

Partimizin kurucu lideri Cumhurbakanmz, kadnlarn siyasi ile toplumun her alannda ne kadar önemli olduunu fark eden ve bunu hayata geçirebilen liderdir. diyen Katrcolu, sözlerine öyle devam etti:

1934 ylnda Gazi Mustafa Kemal Atatürkün öngördüü ekilde, birçok Avrupa ülkesinde olmayan kadnlara seçme ve seçilme hakk verildi. Ne yazk ki; 2002 ylna kadar bütün bu yllar böldüümüzde yüzde 2,4 yani kadn neredeyse Mecliste yer almam. Yerel yönetimlerde zaten hiç yok. Ama liderimiz, Cumhurbakanmzn bu alandaki dik duruu, sahip çk ve inan ile 2002 ylnda yüzde 4,4 ile baladmz oran yüzde 14.7ye getirdik. Komisyon olarak yarn Adyaman ve Gaziantepte buna ilikin toplantlarmz olacak. 1934 ylnda bu hakk elde etmi olmamza ramen, son 5 yla kadar baörtülü kadnlar sadece siyasette deil, toplumun her alannda var olamyorlard. Böyle bir ayrmcla da kalmtk. Onu Allaha ükür bertaraf ettik. Bundan sonra yolumuz artk daha açk.

- Bu gururu sizlerle yaamaktan mutluyuz

çankr da TBMM Meclis dari Amirliine seçilmesi nedeniyle kendisini kutlayan komisyon üyeleri ve partililere teekkür etti.

Bu görevi laykyla yerine getirmenin çabas içerisinde olacan belirten çankr, Kadn dayanmas güçlendikçe, Cumhurbakanmzn her zaman ifade ettii gibi neler yapabileceimizi neleri aabileceimizi çok iyi biliyoruz. Bugün gerçekten çok heyecanlym. Bu gururu sizlerle yaamaktan çok mutluyuz. diye konutu.

- Kadn elinin demedii her ey eksik

Milletvekilli Köseolu da Mardinde bulunmaktan duyduu memnuniyeti ifade ederek, Mardin ve Trabzon arasnda bir dostluk köprüsünün kurulduunu vurgulad.

Siyasette kadnlarn baarl olmasnn önemine deinen Köseolu, unlar söyledi:

Toplumun bir kanadnn eksik uçtuu bir alanda toplumun salkl bir geliim gösterebilmesi mümkün deil. Kadn elinin demedii her ey eksik. Bu topluma kadn elinin daha fazla demesi. toplumun kadn hassasiyetini daha derinden hissetmesi son derece önemli. Bu anlamda TBMMde bir ilki gerçekletiren Ceyda Bölünmez çankr kardeimizle gurur duyuyoruz.

Komisyon üyeleri ve çankr daha sonra Mardin Valiliini ziyaret ederek, Vali Mustafa Yaman ile görütü.

Ana Sayfaya Git