Ugandalı sözde öğretmen gözaltına alındı

Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarla FETÖ’cü olabileceği ileri sürülen ve Diyarbakır’daki özel bir okulda “korsan” öğretmenlik yaptığı tespit edilen Ugandalı Vanitho Ivan gözaltına alındı. Ivan, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede serbest bırakıldı.

Haberler 16.12.2017 - 08:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bir haber ajansnn geçtiimiz günlerde Diyarbakr sevdals olarak servis ettii ancak bata Stratejist ve Siyaset Bilimci Abdullah çiftçi olmak üzere çok sayda kii tarafndan sosyal medyada FETÖcü olabileceine ilikin paylamlarn yapld Ugandal sözde ngilizce öretmeni Vanitho Ivann korsan olarak çalt ortaya çkmt.

GÖZALTINA ALINDI

çalt özel bir okulun internet sitesinde okulun ortaokul bölümünde öretmen kadrosunda gözüken Ivann halkla ilikiler uzman olarak çalma izni ald tespit edilmiti. HAnn telefonla ulat okulun Ortaokul Müdürü Ahmet Tanrverdi, Ivann okulda halkla ilikiler uzman olarak görev yaptn, örenci ve velilerle ilgilendiini savunarak, internet sitesindeki öretmen kadrosuna yanllkla dahil edildiini iddia etmiti. Telefon görümesinin ardndan Ivann ad ve bilgileri siteden kaldrlmt.

SORUTURMA AçILDI

Milli Eitim Müdürlüü yetkilileri ise Ivann kendilerinde kaydnn bulunmadn belirterek, öretmenlik yapmak için onay alnmadn açklamt. Yaanan gelimeler üzerine Ivann görev yapt okuldaki sözlemesi de hakkndaki Fetullahç Terör Örgütü/Paralel Devlet Yaplanmas (FETÖ/PDY) üyesi olduuna ilikin iddialar üzerine feshedilmiti.

Hakknda inceleme balatlan Ivan, önceki gün Diyarbakrda gözaltna alnd. Emniyetteki ilemlerinin ardndan dün adliyeye sevk edilen Ivan, savclk ifadesinin ardndan serbest brakld.

Ana Sayfaya Git