Ulaşımda sıkıntı büyük

Diyarbakır halkı, toplu taşıma araçlarından muzdarip olduklarını dile getirerek yetkililerin bu noktada gerekli önlemleri almadıklarını belirtti.

Haberler 20.01.2020 - 11:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Toplu tama araçlarnda insanlarn rahat bir yolculuk yapmas gerektiine dikkat çeken vatandalar, yolculuk esnasnda ayakta kadn-erkek skk bir ekilde gitmek zorunda kaldklarn söyledi. Bu durumun hem ahlak hem de slami kaidelere göre uygun olmad ifade edildi.

Yetkililerden yaadklar skntlarn giderilmesi için acilen araç saylarnn arttrlmasn gerektiini belirten Diyarbakr halk, iklim artlarna uygun duraklarn yaplmas, azami snrn dnda yolcu tanmas halinde cezai ilemin uygulanmas ve oförlerin denetimi gibi taleplerde bulundu.

Kadn-erkek ayakta ve içi içe yolculuk yapyor

Toplu tama araç saysnn yetersiz olduunu belirten Abdullah Akda, Diyarbakrda toplu tama araçlar azdr. Millet duraklarda sürekli beklemek zorunda kalyor. Araç saylar yeterli düzeyde olmas lazmken maalesef yetersizdir. nsanlar ilerine geç kalyor. Ayrca araçlarn içinde bayan-erkek genelde ayakta, içi içe bir ekilde yolculuk yapyor. Bu hem uygun deil hem de insan rahatsz etmektedir. eklinde konutu.

Toplu tama araçlarnn skntlarn dile getiren Abdürrahim lan, Toplu tama araçlarnn birkaç skntsn sayarsak; çok skk olmas, ayakta duran yolcularn fazlal ve servis oförlerinin bir yolcu için sürekli manevra yapmas bunlardan bir kaçdr. Örnein; ben Karacada bölgesinde oturuyorum. Bizim kaldmz yerde durak yok. Kn soukta orada bekleyemiyoruz. Yetkililer sesimi duyuyorsa ayet, bu skntlarn giderilmesini istiyoruz. ifadelerini kulland.

Toplu tama araçlarnda herkes ayakta gidiyor fakat ceza yiyen yok

Dier ehirlerde toplu tama araçlarnda vatandalarn daha rahat yolculuk yaptn belirten lan, Ben genelde Diyarbakrda kalamyorum. stanbula gidiyorum. stanbul gibi nüfusu youn bir ilde dahi toplu tama hizmeti üst seviyededir. Duraklarn çou kapal ve klima ile scak tutuluyor. Tabi bizim memleketimizde de says çok olmasa da kapal duraklar mevcuttur. Fakat çounun içinde klimalar çalmyor. Ayrca ilginç bir eyden bahsetmek istiyorum. Ben araç kullanrken emniyet kemerimi takmadm için trafik cezas ödedim. Ama toplu tama araçlarnda herkes ayakta gidiyor. Ceza yiyen yok. Bu duruma pek anlam veremedim. dedi.

Ben ve eim yalyz, oförler bizi görünce bilerek durmuyorlar

Yal olduklarn ve ücretsiz kart kullandklarn söyleyen Hasan Süzen, Ben ve eim yal insanlarz. Araba durduunda ellerimizdeki bastonu görünce durmayp basp gidiyorlar. Devletin bize sunduu bu hizmetten zaten ücret alyorlar. Buna ramen neden durmuyorlar. Okuma yazmam olsayd bu oförleri ikyet ederdim ama ne yazk ki okuma yazmam yok. Yetkililerden unu talep ediyorum. Bizi duraklardan alan oförler olsun yeter. eklinde konutu.

Örencilerin toplu tama araçlarnda birçok sknt çektiklerini belirten Engin Atl, Ben Dicle Üniversitesinde örenciyim. En büyük sknty ulamda yayoruz. Herhangi bir durakta araca bindiimiz zaman Diyarbakr içerisinde en az bir buçuk saat dolayoruz. Üniversiteye direk giden toplu tama arac hemen hemen yok diyebiliriz. Ayrca öyle bir skntmz var, üniversite kampüsü içerisinde önceleri ulam ücretsizdi. u an bizden ücret talep ediyorlar. Otobüsler çok dolu gidiyor. Otobüs saylar çok yetersiz. Yetkililer bu tür skntlara çözüm bulabilirler. Sefer saylarn artrabilirler. Araç saysn artrabilirler. talebinde bulundu.

Yetkililer toplu tama araç saysn çoaltsn

Uzun süre durakta araç beklediini söyleyen Suna Hanm, u an durakta dakikalarca bekliyorum. Minibüs hala gelmiyor. Gelen minibüsler de tklm tklm oluyor. Gördüünüz gibi rezillik içinde bu durumu yayoruz. Sabahlar durakta souktan titriyorum ama hala gideceim minibüs gelmedi. Hatta yetkili yeri aradm. Telefonla görütüm. Geleceklerini söylediler fakat görünürde bir ey yok. Yetkililer arabalar çoaltsn. Milleti düünsünler biraz. Zor durumda kalmayalm bizler de. Verdikleri sözleri yerine getirsinler. Lafta kalmasn söyledikleri. ifadelerini kulland.

Yetkililerden toplu tama araç saysnn artrlmasn talep eden Alican Timurçin, Toplu tama araçlarnda çok sknt var. Saylar yetersiz. Araç saylarnn artrlmasn istiyoruz. Bayan ve erkeklerin ayakta gitmesi ayr bir sknt. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git