Vatan sevgisini şiirle anlattı!

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde yaşayan 86 yaşındaki Abdurrahman Akbulut, yüreğindeki vatan ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk sevgisini okuduğu şiirlerle dile getiriyor.

Haberler 12.11.2017 - 11:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bismil ilçesinde bir mahallede ei Latife Akbulut ile iki odal müstakil bir evde yaayan Akbulut, gençlik yllarnda vatani görevi olan askerliini yaptktan sonra iire ilgi duydu.

Gençlik yllarnda özellikle vatan, stiklal Sava ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürkü anlatan iirleri örenen ve yllar geçmesine ramen unutmayan Akbulut, ezberledii iirleri kimi zaman hayatn paylat eine kimi zaman da mahalle sakinlerine okuyor.

Akbulut, 1952 ylnda zmitte askerlik yaptn, 2 yl sonra da terhis olup memleketine döndükten sonra iir okumaya baladn anmsatt.

Okuduu iirleri ezberlediini, gençlik yllarnda çok zorluk çektiini dile getiren Akbulut, balk paras bulamad için eiyle 3 yl nianl kaldn, sora çevresindekilerin yardmyla evlenebildiini, evliliinden 8 çocuk sahibi olduklarn söyledi.

Frnda çalarak 8 çocuunu güçlükle büyüttüünü dile getiren Akbulut, 8 çocuunun farkl illerde görev yaptn, eiyle yalnz bir ekilde hayatlarn sürdürdüklerini belirtti.

- Atatürk sevgisi ölünceye kadar sürecek

Yalarnn ilerlemesinden dolay herhangi bir i yapamadklarn ifade eden Akbulut, Kaymakamlkça her gün kendilerine ekmek ve yemek getirildiini kaydetti.

Ezberledii iirleri unutmamak için sürekli tekrarladn, torununa da okuduu iirleri ezberlettii söyleyen Akbulut, öyle devam etti:

Atatürkün vefat srasnda okuyordum. Atatürk 19 Mays 1919da Samsuna çkt. Orada milleti toplad, kongre yapt, memleket elden gidiyor dedi. Millet dedi biz senin arkandayz. Baka yere gitti, konuma yapt ve güç kuvvet ald, herkese kar geldi. 7 yandayken snfa girdiimiz zaman bir dakikalk sayg duruunda durun. dediler. Sayg duruunda bulunduk. 7 yanda örenciyken Atatürk öldü dediklerini hatrlyorum. Ölünceye kadar da bende onun sevgisi olacaktr.

Mahalle sakinlerinden Azize Almas, Akbulutun okuduu iirleri dinlemek için sürekli yal çifti ziyarete geldiklerini söyledi.

Akbulutun okuduu iirleriyle tüm mahallelinin gönlünde taht kurduunu aktaran Almas, Onun iirleri için buradayz. Bize sürekli iir okur. Kahvehane gibi toplanrz bu evin önünde. Askerlik, sava, vatan, Mustafa Kemal Atatürk üzerine iir söylüyor genelde. çok güzel iirler okuyor. diye konutu.

Ana Sayfaya Git