Yaz Kur'an kursu kayıtları

Başvurular, cami, kurs veya "www.diyanet.gov.tr" internet adresi üzerinden yapılabilecek. Yüz yüze kurslardaki öğrencilerin her gün ateşi ölçülecek, hastalık belirtisi olanlar en yakın sağlık kuruluşuna yönlendirilecek.

Haberler 21.06.2021 - 00:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakanlnca bu yl düzenlenecek yaz Kuran kurslarna bavurular bugün balyor.

Bakanlktan yaplan açklamaya göre, bavurular, cami, kurs veya www.diyanet.gov.tr internet adresi üzerinden 11 Temmuza kadar yaplabilecek.

Kurslara 4-22 ya grubu arasndaki çocuk ve gençler kayt yaptrabilecek. Buna göre, 4-9 ya grubundaki örencilerin velileri, bölgesindeki en yakn Kuran kursuna bizzat veya web sitesi üzerinden bavurabilecek. Bu gruba sadece yüz yüze eitim verilecek.

ÖRENCLERE YÜZ YÜZE ETM

10-15 ya arasndaki örenci velilerinin, yine bizzat ya da web sitesi üzerinden yapabilecei bavurularn ardndan eitimler tercihe göre yüz yüze veya çevrim içi olacak. 16-22 ya aras örencilerin bavurular ise web sitesi üzerinden alnacak, eitimler sadece çevrim içi olacak.

Kuran kurslarna, 7 ya ve üzeri engelliler için de bavuru yaplabilecek. Kurslardaki örencilerin her gün atei ölçülecek, hastalk belirtisi olanlar en yakn salk kuruluuna yönlendirilecek. Kovid-19 tedbirleriyle yurt genelinde 5 Temmuz Pazartesi balayacak Kuran kurslar 20 Austos Cuma günü sona erecek.

Ana Sayfaya Git