Yerelin mutfağı

Mardin Artuklu Üniversitesi Turizm Fakültesi'nin yürütücülüğünü yaptığı, GAP Bölge Kalkınma İdaresi ve Mardin Eğitim Vakfı (MARSEV) tarafından finanse edilen Yerel Mutfak Kültürü Dünyaya Açılıyor Projesinin kapanış toplantısı yapıldı.

Haberler 15.01.2020 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin Artuklu Üniversitesi tarafndan Turizm Fakültesine devri yaplan Uygulama Otelinde gerçekletirilen toplantya, GAP Bölge Kalknma daresi Bakan Sadrettin Karahocagil, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. brahim Özcoar, MARSEV Yönetim Kurulu Bakan Kemal Nehrozolu, Turizm Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Lokman Toprak ile davetliler katld.

YEREL MUTFAK KÜLTÜRÜ

Mardin Artuklu Üniversitesi Turizm Fakültesinin yürütücülüünü yapt, GAP Bölge Kalknma daresi ve MARSEV tarafndan finanse edilen Yerel Mutfak Kültürü Dünyaya Açlyor projesi kapsamnda, Mardin merkezinin yan sra, Midyat, Savur ve Nusaybin hattnda bulunan mevcut kültürel varlklarn ve turistik deerlerin tantmlarnn yaplarak bir rota oluturulduu belirtildi.

MARDN DÜNYAYA AçILIYOR

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. brahim Özcoar, Turizm htisas Üniversitesi olma hedefi için dümeye basldn ve ksa sürede önemli dönütler alndn söyledi. Rektör Özcoar, Amacmz Mardine ait sosyal, kültürel, yapsal, tarihsel ve foklorik tüm deerlerin ulusal ve uluslararas arenada tannrln arttrmaktr. Proje kapsamnda belirlenen turizm rotasnda, yerel yemek kültürünün tannmas, kültür turizmi ve gastronomi turizminin gelimesi yer almaktadr dedi.

Rektör Özcoar, proje sayesinde turizm gelirlerinin artmasna imkan sunacak, halkn gelir düzeyinin ve sosyal yaam seviyesinin gelitirilmesini salayacak önemli bilgilerin toplanarak turizm sektörünün hizmetine sunulduunu ifade etti.

Program, alannda uzman firmalarnn açt stantlarda yer alan Mardin kültürü ile özdelemi yemeklerin tadlmas ile sona erdi.

Ana Sayfaya Git