Zırığ'a hapis istemi

Terör soruşturması kapsamında görevinden uzaklaştırılan Zırığ'ın da arasında bulunduğu 79 sanığın, "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme" ile "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlarından cezalandırılmaları talep edildi.

Haberler 28.12.2019 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK/KCKya yönelik davada yarglanan, aralarnda terör soruturmas kapsamnda görevinden uzaklatrlan HDPli Cizre Belediye Bakan Mehmet Zrn da bulunduu 79 sank hakknda, 7 yl 6ar aydan 22 yl 6ar aya kadar deien hapis cezalar istendi.

Güvenlik gerekçesiyle Malatya 5. Ar Ceza Mahkemesinde görülen durumaya tutuksuz yarglanan sanklar katlmazken, baz sanklarn avukatlar hazr bulundu.

SIRIA HAPS STEM

Duruma savcs esas hakkndaki mütalaasnda, sanklardan 15i için silahl terör örgütü kurma ve yönetme suçundan 15er yldan 22 yl 6ar aya kadar, görevinden uzaklatrlan HDPli Cizre Belediye Bakan Mehmet Zrn da aralarnda bulunduu 64 sank için ise silahl terör örgütü üyelii suçundan 7 yl 6ar aydan 15er yla kadar hapis cezas istedi.

Daha sonra mahkeme heyeti, sank avukatlarnn savunmalarn ve taleplerini dinledi. Duruma ileri bir tarihe ertelendi.

Görevinden uzaklatrlan HDPli Cizre Belediye Bakan Mehmet Zr, KCK kent meclisi toplantlarna katld ve katld gösterilerin terör örgütü propagandasna dönütüü gerekçesiyle yarglanyor.

Ana Sayfaya Git