Mazlumder seçimi Başkan değişmedi!

MAZLUMDER Diyarbakır Şubesi 5. Olağan Kongresi yapıldı.

Mazlumder seçimi Başkan değişmedi!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonunda gerçekleştirilen kongreye MAZLUMDER Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Çoban, Genel Şube Sekreteri Nurettin Bozkurt, Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahim Ay, Baro Başkanı Tahir Elçi ve dernek üyeleri katıldı.

MAZLUMDER Genel Şube Sekreteri Bozkurt, yaptığı konuşmada, 25 yıl önce Halepçe katliamının yaşandığını hatırlatarak, binlerce insanın yaşamını yitirdiği katliamın insanlık tarihine kara bir leke olarak düştüğünü söyledi.

Bu katliamın bölgesel bir olay ve insanlık tarihindeki tek örnek olmadığını ifade eden Bozkurt, şöyle dedi:

HALEPÇE KATMLİAMI

"Tarih boyunca diktatörler ve zalimler kendilerini tehlikede gördükleri veya güçlü hissettikleri her dönemde buna benzer cinayetler işlemişlerdir. Yaşayan örnek olarak Suriye karşımızdadır. Kürtlerin Hiroşiması olarak vasıflandırılan Halepçe'de yaşananların en doğru tanımı, soykırımdır. Ancak biz inanıyor ve ümit ediyoruz ki Halepçe unutulmayacaktır.

Zira bu katliam insanlık tarihinin en acı örneklerinden birisidir. Nefes alan her canlının yaşamına son veren bu saldırı, insani değerlere yönelik bir saldırı ve barbarlık örneğidir. MAZLUMDER olarak binlerce insanin yaşam hakkının ihlal edildiği Halepçe katliamının 25. yıl dönümünde bir kez daha Halepçe özelinde insanlığa bu acıları yaşatanları kınıyor, Halepçe kurbanlarına Allah'tan rahmet diliyoruz."

MAZLUMDER Şube Başkanı Ay ise 2004 yılında kurulan bir şube olarak eski yönetimin emanetini devraldıkları günden bu yana gece gündüz demeden çalıştıklarını ifade etti.

MÜZAKERE VE DİYALOG

Dernek olarak ve yer aldıkları temas gurubu çalışmaları kapsamında mevcut sürecin oluşmasına katkı sunmaya çalıştıklarını anlatan Ay, "Tekrar müzakere ve diyaloğun yaşandığı, barışa en yakın olduğumuz bu dönemde şube olarak doğal ve ilahi hukuktan öğrendiklerimizle tüm olaylarda doğru bildiğimizi eğri durmadan söylemeye çalıştık" dedi. Konuşmaların ardından yapılan seçimde MAZLUMDER şubesinin yeni yönetimine Abdurrahim Ay, Cihan Ülsen, Nurettin Bozkurt, Ahmet Aksoy, Feyzi Baran, Zeynep Güngör, Seher Bayar seçildi. Yönetim kurulunun daha sonra toplanarak şube başkanını belirleyeceği belirtildi.font-family

Kaynak: Diyarbakır Söz