THY uçağı Nepal'de pistten çıkınca…

THY’nin İstanbul-Katmandu seferi yapan yolcu uçağı Katmandu havaalanına inerken, pistte çıktı. Meydana gelen olayda sadece bir yolcu yaralandı.

THY uçağı Nepal'de pistten çıkınca…

 THY’nin (Türk Hava Yolları) Airbus A330 tipi yolcu uçağı, dün akşam saat 20.25 sularında 224 yolcusuyla Atatürk Havalimanı'ndan Katmandu’ya gitmek üzere havalandı. TK-726 sefer sayılı uçağın, Nepal'in başkenti Katmandu'da Havaalanı’na inişten kısa bir süre sonra pistten çıktığı öğrenilirken, yaşanan kazada sadece bir yolcu hafif yaralanarak hastaneye sevk edildi. Uçakta bulunan diğer yolcular ise tahliye edilerek terminale alındı.

>KAYGAN ZEMİN

>Associated Press ajansı iki gün aralıksız yağan yağmur ve kazanın meydana geldiği anda sis görüldüğü, çime saplanan uçağın özellikle ön kısmında hasar oluştuğu belirtildi.

>Türk Hava Yolları uçağının, Nepal'deki tek uluslararası havaalanı olan Tribhuwan Havaalanına inmeden kısa bir süre önce havada tam yarım saat turladığı öğrenildi. AFP'nin haberine göre, Havaalanı Sözcüsü Purna Prasad, pilotun ilk denemesinde pisti geçtiğini ancak ikinci denemesinde uçağın pistten çıktığını söyledi. Kazanın yaşanması akabinde havaalanı sabah saatlerinde uçuşa kapatıldı.

>TÜRK HAVA YOLLARI                                                      

>Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Ali Genç ise Twitter hesabından konuyla alakalı şu açıklamayı yaptı;

>"Yolcularımız ve kabin ekibimiz güvenli olarak tahliye edilip terminale alınmıştır. Olayda sadece bir yolcumuz hafif yaralanmış ve hastaneye sevk edilmiştir. Uçağın bulunduğu bölgeden çekilmesi için gerekli tedbirler alınmış ve çalışmalar başlamıştır"

>

Kaynak: Diyarbakır Söz