Sağlık müdürü de covide yakalandı

Vaka sayısının pik yaptığı Diyarbakır'da sağlığın başındaki isim olan İl Sağlık Müdürü'de Covid-19'a yakalandı. Tekin'in tespit pozitif çıkarken, Sağlık çalışanı Esra Alakuş ise yaşamını yitirdi.

Haberler 22.09.2020 - 00:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Son haftalarda Covid-19 vaka saysnn en yüksek seviyeye çkt Diyarbakrda risk altndaki salk çalanlarnda yüksek derecede etkilenmeye balad. l Salk Müdürü Dr. Cihan tekinin testi pozitif çkarken, 18 Eylül itibariyle toplam 722 salk çalanna Kovid-19 tans konuldu. 45 yandaki salk çalan Esra Alaku covid tansysa tedavi gördüü hastanede yaamn yitirdi.

SALIK MÜDÜRÜ TEKN

Alnan bilgiye göre, Diyarbakr l Salk Müdürü Dr. Cihan Tekin, önceki gün burun aknts ve yüksek ate belirtileri gösterince hastaneye giderek koronavirüs testi yaptrd. Testi pozitif çkan Tekin, evinde karantinaya girdi. Telefonla konu ilgi bilgi veren Dr. Tekin, salk durumunun iyi olduunu söyledi.

SALIK DURUMUM Y

Tekin, Burun aknts ve ate belirtileri gösterince hastaneye gittik. Yaptrdmz testin sonucu pozitif çkt. Herhangi bir olumsuz durum u an için yok. Bu hastalk kimseyi seçmiyor, maske, sosyal mesafe ve hijyene dikkat etmek lazm. Bununla mücadele etmenin baka çaresi yok. Vatandalarmz da bu konuda duyarl olsunlar diye konutu.

SALIK çALIANI ALAKU

Öte yandan, Diyarbakrda görev yapan 45 yandaki salk çalan Esra Alaku, 8 Eylülden bu yana koronavirüs (Kovid-19) salgn tedavisi gördüü Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesinde yaamn yitirdi. Evli 2 çocuu olan Alaku, Mardinin Mazda ilçesindeki aile mezarlnda topraa verildi.

SALIK PLATFORMU AçIKLADI

Öte yandan, Diyarbakr Salk Platformu, kent genelinde enfekte olan salk çalanlarna ilikin güncel bilgileri önceki gün paylamt. Buna göre kent genelinde 18 Eylül itibariyle toplam 722 salk çalanna Kovid-19 tans konuldu. Verilere göre en fazla tan konan salk çalanlar hemire ve ebeler olurken, 8 salk çalann yaamn yitirdii bilgisi paylald.

Enfekte olan salk çalanlarnn alanlar öyle: 186 hekim/ di hekimi, 1 di hekimi klinik yardmcs, 255 hemire/ebe, 30 paramedik/ATT, 80 personel, 37 tekniker, 13 otomasyon görevlisi, 14 güvenlik görevlisi, 17 memur, 9 laborant, 4 biyolog, 4 mühendis, 2 müdür, 8 oför, 1 aç, 40 sekreter, 1 raportör, 2 portör, 2 sosyal hizmet uzman, 1 çocuk geliim uzman, 1 eczac 1 içi ve 1 fizyoterapist

4 GÜNDE 62 ENFEKTE

Diyarbakr Salk Platformu, 14 Eylülde 660 salk çalanna Kovid-19 tans konulduunu duyurmutu. Bugün açklanan verilere göre, 4 gün içerisinde 62 salk çalanna Kovid-19a tans konulmas dikkati çekti.

Ana Sayfaya Git