Sağlık müdürü de covide yakalandı

Vaka sayısının pik yaptığı Diyarbakır'da sağlığın başındaki isim olan İl Sağlık Müdürü'de Covid-19'a yakalandı. Tekin'in tespit pozitif çıkarken, Sağlık çalışanı Esra Alakuş ise yaşamını yitirdi.

Sağlık müdürü de covide yakalandı

Son haftalarda Covid-19 vaka sayısının en yüksek seviyeye çıktığı Diyarbakır'da risk altındaki sağlık çalışanlarında yüksek derecede etkilenmeye başladı. İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan tekin'in testi pozitif çıkarken, 18 Eylül itibariyle toplam 722 sağlık çalışanına Kovid-19 tanısı konuldu. 45 yaşındaki sağlık çalışanı Esra Alakuş covid tanısıysa tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

SAĞLIK MÜDÜRÜ TEKİN

Alınan bilgiye göre, Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, önceki gün burun akıntısı ve yüksek ateş belirtileri gösterince hastaneye giderek koronavirüs testi yaptırdı. Testi pozitif çıkan Tekin, evinde karantinaya girdi. Telefonla konu ilgi bilgi veren Dr. Tekin, sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

SAĞLIK DURUMUM İYİ

Tekin, "Burun akıntısı ve ateş belirtileri gösterince hastaneye gittik. Yaptırdığımız testin sonucu pozitif çıktı. Herhangi bir olumsuz durum şu an için yok. Bu hastalık kimseyi seçmiyor, maske, sosyal mesafe ve hijyene dikkat etmek lazım. Bununla mücadele etmenin başka çaresi yok. Vatandaşlarımız da bu konuda duyarlı olsunlar" diye konuştu.

SAĞLIK ÇALIŞANI ALAKUŞ

Öte yandan, Diyarbakır’da görev yapan 45 yaşındaki sağlık çalışanı Esra Alakuş, 8 Eylül’den bu yana koronavirüs (Kovid-19) salgını tedavisi gördüğü Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. Evli 2 çocuğu olan Alakuş, Mardin'in Mazıdağı ilçesindeki aile mezarlığında toprağa verildi.

SAĞLIK PLATFORMU AÇIKLADI

Öte yandan, Diyarbakır Sağlık Platformu, kent genelinde enfekte olan sağlık çalışanlarına ilişkin güncel bilgileri önceki gün paylaşmıştı. Buna göre kent genelinde 18 Eylül itibariyle toplam 722 sağlık çalışanına Kovid-19 tanısı konuldu. Verilere göre en fazla tanı konan sağlık çalışanları hemşire ve ebeler olurken, 8 sağlık çalışanın yaşamını yitirdiği bilgisi paylaşıldı.

Enfekte olan sağlık çalışanlarının alanları şöyle: “186 hekim/ diş hekimi, 1 diş hekimi klinik yardımcısı, 255 hemşire/ebe, 30 paramedik/ATT, 80 personel, 37 tekniker, 13 otomasyon görevlisi, 14 güvenlik görevlisi, 17 memur, 9 laborant, 4 biyolog, 4 mühendis, 2 müdür, 8 şoför, 1 aşçı, 40 sekreter, 1 raportör, 2 portör, 2 sosyal hizmet uzmanı, 1 çocuk gelişim uzmanı, 1 eczacı 1 işçi ve 1 fizyoterapist”

4 GÜNDE 62 ENFEKTE

Diyarbakır Sağlık Platformu, 14 Eylül’de 660 sağlık çalışanına Kovid-19 tanısı konulduğunu duyurmuştu. Bugün açıklanan verilere göre, 4 gün içerisinde 62 sağlık çalışanına Kovid-19’a tanısı konulması dikkati çekti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler