Sur'da temizlik!

Diyarbakır’da faaliyet yürüten STÖ'ler, “Yaşanılabilir bir Diyarbakır için el ele verelim" kampanyası kapsamında Sur’da çevreye bırakılan atıkları temizledi.

Haberler 21.09.2020 - 00:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda faaliyet yürüten birçok sivil toplum örgütü, Yaanlabilir bir Diyarbakr için el ele verelim kapsamnda Sur ilçesindeki sokak ve caddelerde temizlik çalmas yapt. Kampanyann son aya oluturan Sur ilçesinde bir araya gelen STÖ temsilcileri, eyh Sait Meydannda toplanarak, buradan Melikahmet ve Gazi Caddesi, Alipaa Mahallesi ve Dört Ayakl Minare çevresinde bulunan çöpleri toplad. Yaplan temizliin ardndan STÖ temsilcileri, Keçi Burcuna geçerek basn açklamas yapt.

KAMPANYA GELY GODERNDE BALADI

Buradaki konuan DTSO Bakan Mehmet Kaya, Taköprü (Geliye Goderne) de balattklar kampanyann Birkleyn Maaralaryla devam ettiini hatrlatt. Kampanyann son ayan oluturan Surda bulunduklarn ifade eden Kaya, Yaanabilir ve sürdürülebilir bir çevre oluturmak, bu konuda farkndalk yaratarak toplumsal duyarll gelitirme çerçevesinde, 2 hafta önce ilkini gerçekletirmi olduumuz kampanyamzn bata Diyarbakr olmak üzere bölge ve ülke genelinde oldukça büyük ilgi görmesi bizleri daha çok umutlandrm ve cesaretlendirmitir. Bu duyarlln devam etmesi, daha temiz ve daha yaanabilir bir çevrenin tesis edilmesi için bundan sonra da çalmalarmz devam ettirmeye gayret göstereceiz diye konutu.

DÜNYA ALARM VERYOR

Giderek artan çevre kirliliinin yaratm olduu tahribata kar dünyann alarm vermeye baladn belirten Kaya, öyle devam etti: Alarma bizlerin de kulak kabartmas, gerekli admlar atmas kaçnlmaz olmutur. Bizler yerleik yaamn ilk ortaya çkt, medeniyetlerin doup gelitii Yukar Mezopotamya corafyasnn insanlar olarak tarihi ve kültürel deerlerimizi yarnlara tayabilmenin ar sorumluluunu tamaktayz. Bu sorumluluk bilinciyle çktmz bu yolda kararllkla ilerlemeye devam edeceiz. Bu anlamda tüm halkmz tarihi ve kültürel deerlerine sahip çkmaya, koruyup gelitirerek yaanlabilir ve sürdürülebilir bir çevrenin oluturulmasna katk sunmaya davet ediyoruz. Özellikle mesire/piknik alan olarak da kullanlan tarihi ve kültürel mekanlarmz kirletmemek, kirletenleri uyararak çevre kirliliini önlemek konusunda herkesin duyarllk göstermesini beklemekteyiz. Kampanyamza her türlü maddi ve manevi desteklerini sunan Universal çevre Teknolojileri irketi yöneticilerine de ayrca teekkür ederiz.

EN BÜYÜK TEMZLK KRLETMEMEKTR

En büyük temizlik kirletmemektir diyen Kaya, çevremize, doamza, yaam alanlarmza sahip çkalm çars yapt.

DESTEK VEREN STÖLER

Kampanyaya destek veren STÖler unlar: Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas (DTSO) Güneydou Tekstil Sanayii ve insanlar Dernei GÜNTAD, TEMA Vakf Diyarbakr Temsilcilii, DTSO Kadn Meclisi, TOBB Genç Giriimciler Kurulu, TOBB Kadn Giriimciler Kurulu, DTSO Turizm Platformu, Tigris Bisiklet Kulübü, Diyarbakr çevre Gönüllüleri Dernei, Diyarbakr Sanayi ve nsanlar Dernei

Ana Sayfaya Git