Görüş Bildir

Sur'da temizlik!

Diyarbakır’da faaliyet yürüten STÖ'ler, “Yaşanılabilir bir Diyarbakır için el ele verelim" kampanyası kapsamında Sur’da çevreye bırakılan atıkları temizledi.

Sur'da temizlik!

Diyarbakır’da faaliyet yürüten birçok sivil toplum örgütü, “Yaşanılabilir bir Diyarbakır için el ele verelim" kapsamında Sur ilçesindeki sokak ve caddelerde temizlik çalışması yaptı. Kampanyanın son ayağı oluşturan Sur ilçesinde bir araya gelen STÖ temsilcileri, Şeyh Sait Meydanı'nda toplanarak, buradan Melikahmet ve Gazi Caddesi,  Alipaşa Mahallesi ve Dört Ayaklı Minare çevresinde bulunan çöpleri topladı. Yapılan temizliğin ardından STÖ temsilcileri, Keçi Burcuna geçerek basın açıklaması yaptı.

KAMPANYA GELÎYÊ GODERNÊ’DE BAŞLADI

Buradaki konuşan DTSO Başkanı Mehmet Kaya, Taşköprü (Geliye Goderne) de başlattıkları kampanyanın Birkleyn Mağaralarıyla devam ettiğini hatırlattı. Kampanyanın son ayağını oluşturan Sur’da bulunduklarını ifade eden Kaya, "Yaşanabilir ve sürdürülebilir bir çevre oluşturmak, bu konuda farkındalık yaratarak toplumsal duyarlılığı geliştirme çerçevesinde, 2 hafta önce ilkini gerçekleştirmiş olduğumuz kampanyamızın başta Diyarbakır olmak üzere bölge ve ülke genelinde oldukça büyük ilgi görmesi bizleri daha çok umutlandırmış ve cesaretlendirmiştir. Bu duyarlılığın devam etmesi, daha temiz ve daha yaşanabilir bir çevrenin tesis edilmesi için bundan sonra da çalışmalarımızı devam ettirmeye gayret göstereceğiz" diye konuştu.

'DÜNYA ALARM VERİYOR'

Giderek artan çevre kirliliğinin yaratmış olduğu tahribata karşı dünyanın alarm vermeye başladığını belirten Kaya, şöyle devam etti: "Alarma bizlerin de kulak kabartması, gerekli adımları atması kaçınılmaz olmuştur. Bizler yerleşik yaşamın ilk ortaya çıktığı, medeniyetlerin doğup geliştiği Yukarı Mezopotamya coğrafyasının insanları olarak tarihi ve kültürel değerlerimizi yarınlara taşıyabilmenin ağır sorumluluğunu taşımaktayız. Bu sorumluluk bilinciyle çıktığımız bu yolda kararlılıkla ilerlemeye devam edeceğiz. Bu anlamda tüm halkımızı tarihi ve kültürel değerlerine sahip çıkmaya, koruyup geliştirerek yaşanılabilir ve sürdürülebilir bir çevrenin oluşturulmasına katkı sunmaya davet ediyoruz. Özellikle mesire/piknik alanı olarak da kullanılan tarihi ve kültürel mekanlarımızı kirletmemek, kirletenleri uyararak çevre kirliliğini önlemek konusunda herkesin duyarlılık göstermesini beklemekteyiz. Kampanyamıza her türlü maddi ve manevi desteklerini sunan Universal Çevre Teknolojileri şirketi yöneticilerine de ayrıca teşekkür ederiz."

'EN BÜYÜK TEMİZLİK KİRLETMEMEKTİR'

“En büyük temizlik kirletmemektir” diyen Kaya, "Çevremize, doğamıza, yaşam alanlarımıza sahip çıkalım" çağrısı yaptı.

DESTEK VEREN STÖ’LER

Kampanyaya destek veren STÖ'ler şunlar: "Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Güneydoğu Tekstil Sanayii ve İş insanları Derneği GÜNTİAD, TEMA Vakfı Diyarbakır Temsilciliği, DTSO Kadın Meclisi, TOBB Genç Girişimciler Kurulu, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu, DTSO Turizm Platformu, Tigris Bisiklet Kulübü, Diyarbakır Çevre Gönüllüleri Derneği, Diyarbakır Sanayi ve İş İnsanları Derneği"

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi