ABD Başkanı Trump, Adalet Bakanı Vekilini görevden aldı

ABD Başkanı Donald Trump, vatandaşlarının çoğunluğu Müslüman olan 7 ülkeye vize yasağı kararnamesini uygulamadığı gerekçesiyle Adalet Bakanı Vekili Sally Yates’i görevden aldı.

Haberler 31.01.2017 - 19:36 Son Güncelleme : 24.02.2017 - 12:12

Beyaz Saraydan yaplan açklamada Obama yönetiminin atad Yates, snrlar ve yasad göç konusunda oldukça zayf kalmaktadr. Ülkemiz için ciddi koruma tedbirleri alma dönemidir. 7 ülkeden ABDden gelen vatandalar için kimlik soruturmas tedbirlerini sklatrmak arya kaçan bir tedbir deildir. denildi. Açklamada ayrca Yatesin görevini yerine getirmedii ve kararnamenin bakanlk müavirlii tarafndan onaylanm olduu vurguland.

Beyaz Sarayn açklamasnda Yasal olarak hazrlanm ve Amerikan vatandalarn korumaya yönelik olan kararnameyi uygulamay reddeden Yatesin görevini yerine getirmedii için görevden alnd duyuruldu.

Obama tarafndan atanan ve Trump döneminde de görevini sürdüren Adalet Bakan, kararnameyi uygulayacak hukukçulara yazd resmi yazda Adalet Bakanlnn uygulamaya koyduu, daima adaleti ve saduyuyu salayacak kararlarda tutarll garanti altna almakla yükümlüyüm. u anda bu kararn, sahip olduum sorumluluklarla tutarllk gösterdiine ikna olmadm ifadelerini kullanmt.

Yaplan açklamada ayrca Donald Trumpn Adalet Bakan aday Senatör Jeff Sessionsun da Demokrat Partililer tarafndan haksz bir biçimde atamasnn bekletildii öne sürülürken, Trumpn kabinesinde görev almaktan onur duyarm ifadelerine de yer verildi.

Ana Sayfaya Git