Afrin'de terörün kalıntıları temizleniyor

Afrin'de teröristlerce kazılan çukurlar, yapılan sığınaklar ve infilak ettirilen patlayıcılar nedeniyle hasar gören yol ve binaların onarılması, çevre düzenlemelerinin yapılmasına yönelik çalışmalar sürüyor

Haberler 09.07.2018 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Karayollar ekiplerinin 2 bin 900 ton yama asfalt yapt bölgede, Hatay çevre ve ehircilik Müdürlüü personeli de 150 bin metreküp moloz temizledi

Zeytin Dal Harekat kapsamnda terörden arndrlan Suriyenin Afrin bölgesinde terörün kalntlar, Hatay Valilii koordinesinde temizleniyor.

Zeytin Dal Harekat ile terör örgütü YPG/PKKdan arndrlan Afrinde Karayollar 5. Bölge Müdürlüü ile Hatay çevre ve ehircilik il Müdürlüü ekipleri, yol ve çevre temizlii çalmalarn sürdürüyor.

Öncelikle nüfusun youn yaand Afrin ilçe merkezi ve beldelerde çalmalarn younlatran Karayollar, 15 i makinesi ve 32 personelle, hasar görmü yollarn onarm çalmalarn yürütüyor.

Bu kapsamda, teröristlerce açlan çukurlar, infilak ettirilen mayn ve el yapm patlayclar nedeniyle hasar gören yollarn onarmn gerçekletiren ekipler, AfrinCinderesHamam köyü bölgesinde bin 500 ton yama asfalt yapt.

AfrinRacu yolunda bin ton, Mabatl belde merkezine 200 ton ve RacuBülbül beldeleri arasndaki yola 200 ton olmak üzere toplam 2 bin 900 ton yama asfalt çalmas yapld.

Karayollarnn ayrca Afrinde 22 kilometrelik beton duvar ina edilecei örenildi.

150 bin metreküp moloz temizlendi

Bölgede hasar gören ve tehlike arz eden binalarn yklmas veya onarlmas için çalma yürüten Hatay çevre ve ehircilik l Müdürlüü ekipleri de öncelikle hasar tespiti yapt.

Afrin merkez ve Cinderes beldesinde çalmalar younlatran ekipler, toplamda 150 bin metreküp molozu ehirden temizledi, çevre düzenlemesi balatt.

Racu, Bülbül, Mabatl, eyh Hadid ve eran beldelerinde de normal hayat etkileyen bölümlerde moloz kaldrma ilemlerinin balad, dier noktalarda da moloz tama ve çevre düzenlemesi çalmalarnn ksa sürede balayaca aktarld.

Ana Sayfaya Git