10 bin kişi buluştu

Doğu'da 10 bin kişi "Çanakkale Müzesi" ile buluştu

Haberler 28.10.2020 - 00:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çanakkale Savalar Mobil Müzesi, Douda 10 bin kii ile bulutu.

Kültür ve Turizm Bakanlnca hayata geçirilen proje kapsamnda çanakkale Savalar dönemine ait materyaller ve dijital gösterilerin sunulduu mobil müze Türkiye turuna devam ediyor.

Al Sancan Dalgaland Her Yerdir çanakkale ülküsüyle çanakkaleden yola çkan, Kültür ve Turizm Bakanlna bal çanakkale Savalar Gelibolu Tarihi Alan Bakanl tarafndan oluturulan çanakkale Savalar Mobil Müzesi trnn 36nc adresi Siirt oldu.

Güres Caddesinde büyük ziyaretçi ilgisiyle karlanan trda çanakkale Savan anlatan, tarihi objeleri ilk kez memleketinde görme frsat bulanlar duygulu anlar yaad.

Türkiyede 3 ayda 50 bin kiinin ziyaret ettii mobil müze, Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerinde 12 ilde 10 bin kiiye çanakkale ruhunu yaatt.

Mobil müzenin hedefi 2 ylda 81 ili gezerek, 100 bin ziyaretçi kitlesine ulamak.

- 1 milyona yakn ziyaretçiye bu duyguyu yaatmay amaçlyoruz

Proje koordinatörü Engin Karata, AA muhabirine, 2 Temmuzda yola çkan çanakkale Savalar Mobil Müzesi Trnn 36nc il olan Siirtte youn bir ilgiyle karlandn söyledi.

Douda çanakkaledeki atmosferi göremeyenlere bu duyguyu yaattklarn dile getiren Karata, Türkiye geneli 3 ayda 50 bin ziyaretçinin mobil tr ziyaret ettiini belirtti.

Gezici müze 81 ilde vatandalarla buluacak. Yaklak 100 bin kiiye ulaarak, dolayl olarak 1 milyona yakn ziyaretçiye bu duyguyu yaatmay amaçlyoruz. diyen Karata, projenin 2 yl boyunca devam edeceini aktard.

Karata, Bölgede de 12 ilde 10 bin kii ilk kez çanakkale ruhunu yaad. Ziyaretçiler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamnda maske ve ate kontrolleri yaplarak mobil müzeye alnyor. Müzede 7 vitrinde çanakkale Sava anlatlyor. dedi.

- çok güzel bir atmosfer yaadk

Vatandalardan Osman Kuncan, kendilerine çanakkale ruhunu yaatan Kültür ve Turizm Bakanlna teekkür etti.

Müzede çanakkale Savanda kullanlan silah ve Türk askerlerinin kanl üniformasnn kendisini çok etkilediini ifade eden Kurca, mobil müzenin Siirte gelmesinden duyduu memnuniyeti dile getirdi.

Kurca, uzak olduu için çanakkaleye gidemediini anlatarak, Ancak Kültür ve Turizm Bakanl çanakkale ruhunu buraya getirdi. Bence herkesin gelip görmesi gerekir. diye konutu.

Yunus Tarhan ise müzedeki atmosferden çok etkilendiini aktard.

nsann kendi memleketinde böyle eyleri görmesi duygulandryor. Tarih açsndan insan çok duygulandryor. ifadelerini kullanan Tarhan, ehitleri minnetle yad ettiklerini belirtti.

Merve Sancar da daha önce çanakkale Müzesine gitmediini ifade ederek, Bu müze bize çanakkale konusunda çok ey öretiyor. Her eyi çok güzel bir ekilde anladm. Burada inanlmaz bir atmosfer var. Kültür ve Turizm Bakanlna çok teekkür ediyorum. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git