Alökmen tutuklandı

Hakkında yakalama kararı çıkarıldıktan sonra gözaltına alınan HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Hülya Alökmen Uyanık tutuklandı.

Haberler 16.04.2021 - 01:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakknda çkarlan yakalama kararnn ardndan önceki gün akam saatlerinde babasnn Mardin Savur ilçesindeki evini ziyareti srasnda gözaltna alnan HDP Diyarbakr l Ebakan Hülya Alökmen Uyank, dün Mardin Adliyesine çkarld.

Hakknda hüküm karar veren Diyarbakr 9uncu Ar Ceza Mahkemesine Ses ve Görüntü Biliim Sistemi (SEGBS) ile balanarak hükmün ve tutuklama kararnn yüzüne okunmasnn ardndan tutukland.

Alökmenin ailesi, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) E Genel Bakan Saliha Aydeniz, HDP Diyarbakr Milletvekili Semra Güzel, HDP Diyarbakr l Ebakan Zeyyat Ceylan, HDP ve DBP Mardin il ebakanlar da Mardin Adliyesine giderek, süreci takip etti. Tutuklanan Alökmen, Mardin E Tipi Cezaevine götürüldü.

NE OLMUTU?

Alökmen, 2012de Salk ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikas (SES) Diyarbakr ube Ebakan olduu dönemde, sendikann düzenledii eylem ve etkinliklere katlmak ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) delegesi olmas gerekçesiyle hakknda örgüt üyesi olmak iddiasyla yargland davadan 10 yl 6 ay hapis cezas verilmiti.

Diyarbakr 9uncu Ar Ceza Mahkemesi, örgüt üyesi olmak suçunun cezasnn 7 yl 6 ay olan alt snrndan uzaklaarak Alökmene 10 yl 6 ay hapis cezas vermiti. Mahkeme, hükümle birlikte Alökmenin tutuklanmasna karar vererek hakknda yakalama karar çkarmt.

Ana Sayfaya Git