Annesi ameliyatta öldü, doktor ve özel hastane hakkında suç duyurusu yaptı

MARDİN'in Kızıltepe İlçesi'nde yaşayan 13 çocuk annesi 64 yaşındaki Hicri Kotboğa, bir ay önce bel fıtığı rahatsızlığı ile gittiği özel hastanede ameliyat sırasında öldü. Kotboğa'nın oğlu annesinin ölümünde ihmal olduğu iddiasıyla hastane ve ameliyatı yapan doktorlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Haberler 13.08.2017 - 11:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kzltepe lçesine bal Beik Mahallesinde yaayan Hicri Kotboa, bel ft rahatszl nedeniyle bir ay önce Kzltepedeki özel bir hastaneye gitti. Burada yaplan muayene ve tetkiklerden sonra, eker ve yüksek tansiyon tans konuldu ve daha donanml bir hastaneye gitmesi tavsiye edilerek tabucu edildi. Bunun üzerine Mardinde daha donanml olan özel hastaneye giden Hicri Kotboann yaplan muayene ve tetkiklerinde tansiyon, eker, guatr, bel ft, böbrek yetmezlii ve 3 kalp damarnn tkal olduu saptand.

Kardiyoloji tetkiklerini yapan doktor iddiaya göre Kotboaya yaplacak ameliyatn riskli olduunu raporunda belirtti. Buna ramen Yrd. Doç. Dr. E.T. tarafndan bel ft ameliyatna alnan Hicri Kotboa, yaamn yitirdi.

OLU SUç DUYURUSUNDA BULUNDU

Annesinin ihmal sonucu öldüünü savunan olu Hamdullah Kotboa da hastane ve ameliyat gerçekletiren E.T. hakknda savcla suç duyurusunda bulundu. Ameliyatn riskli olduu söylenmesine ramen Yrd. Doç. Dr. E.T.nin annesini ameliyata aldn belirten Hamdulah Kotboa, unlar söyledi:

Kalp doktoru E.K. düzenledii raporda 3 damarn tkal ve ameliyatn yüksek riskli olduu, hastann ameliyata alnmas halinde kalp krizi geçirecei belirtiliyor. Buna ramen Yrd. Doç. Dr. E.T., bize hiçbir riski olmadn, ameliyatn bir saat süreceini söyledi. Sonra 4 saat süren ameliyatta annem fenalk geçirince Yrd. Doç. Dr. E.T.nin, hastaneyi terk edip kaçtn örendik. Hastane müdürü gidip zorla doktoru getirdi. Doktorun ilk ifadesinde kalp doktorunun düzenledii raporu görmediini bize söyledi. Annem Hicri Kotboa, ameliyat srasnda kalp krizi geçirerek hayatn kaybetti. Yrd. Doç. Dr. E.T. ise o gün bir kez daha hastaneden çkp kaçt. 3 bin lira para için annemi katleden hastanede çalan Yrd. Doç. Dr. E.T., ona rapor hazrlayan kalp doktoru E.K. ve hastane yönetimi hakknda avukat araclyla Kzltepe Cumhuriyet Basavclna suç duyurusunda bulunduk. Bizim canmz yand, bakalarnn can yanmasn. Bu iin peini brakmayacaz.

Ana Sayfaya Git