Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum: Yanan ormanlarımızın imara açılması söz konusu olamaz

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kıyı ve koylardaki yapılaşmayla ilgili açıklama yaptı. Kurum, "Bodrum'da bin 611 konut ve 4 otelin inşaatı durduruldu" dedi. Ayrıca Kurum, "Yanan ormanlarımızın imara açılması söz konusu olamaz." ifadelerini kullandı.

Haberler 21.08.2019 - 10:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çevre ve ehircilik Bakan Murat Kurum, Bodrumda ky ve koylardaki kaçak yaplama ve çevre temizliine ilikin denetimlerine balamt. Kurum, yaplan denetimlerin ardndan basn açklamas yapt.

Kaçak yaplarla ilgili konuan Kurum, imara aykrlklar sebebiyle durdurulan çalmalar teker teker açklad.

mara aykr olan yaplarn da tespit edildiini belirten Kurum, tüm yaplarn yklacan net bir ekilde dile getirdi.

Son günlerde artan orman yangnlar hakknda da konuan Kurum, Yanan ormanlarmzn imara açlmas veya çoraklamas söz konusu olamaz. ifadelerine yer verdi.

te Murat Kurumun açklamalarndan satrbalar...

çevre ve ehircilik Bakan Murat Kurum, ky ve koylardaki yaplamayla ilgili açklamalarda bulundu. Bakan Kurum, Bin 611 konut ve 4 otelin inaat durduruldu dedi.

* 463 adet mavi bayrakl plajla dünya üçüncüsü olduk. Sayn Emine Erdoan himayelerinde yürüttüümüz sfr atk, sfr atk mavi projesiyle artk çöplerimizi dönütürüyoruz. Sfr atk mavi ile kys denize olan ehir ve ilçelerimizde deniz kirliliini gidermek adna çalmalar yapyoruz. Plastik poetlerimizin kullanmnda yüzde 80e yakn azalma oldu.

* Yeil alan miktarn 7 metrekareden, 15 metrekareye çkaracak çalmalar yapyoruz. Gece gündüz tüm ekibimizle Sayn Cumhurbakanmzn çerçevesinde çalyoruz. Ayderimizi, Saldamz, daha iyi hale getirerek gelecek nesillere aktaracaz. Mulada denetimlerimizi yaptk. Mulann yüzde 75i korunan alan. Biz tüm Türkiyede olduu gibi kaçak yap yaplmasna müsade etmedik, etmeyeceiz.

* Sahada 100ün üzerinde teknik elemanmz inceleme yapyor. 7.200 sahil kesimde, 3260 kaçak yap ise iç ksmlarda. Yapm olduumuz denetimlerde imara aykrlklar arkadalarmz tespit etti.

Ana Sayfaya Git