Karantina bitti evlere dönüş!

Karantina süresi dolan 293 umre yolcusu, memleketlerine gönderildi

Haberler 01.04.2020 - 11:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ispartada umre dönüü koronavirüs önlemleri kapsamnda 14 gün boyunca karantina altnda tutulan 586 kiiden yaplan testleri negatif çkan 293ü memleketlerine gönderilmeye baland.

Suudi Arabistandaki umre ziyareti dönüü 16 Mart tarihinde Isparta Murat Hudavendigar Erkek Örenci Yurdunda karantina altna alnan 586 umre yolcusunun, 14 günlük karantina süresi dün tamamland. Hafta sonu umreden dönen vatandalara koronavirüs testleri yapld. Yaplan testlerde sonuçlar negatif çkan 293ünün memleketlerine gönderilmesine karar verildi.

Karantina süresi dolan umre yolcular bugün otobüslerle memleketlerine gönderilmesi için ilemler balatld. Valizlerini hazrlayan vatandalar için 15 yolcu otobüsü hazrland. Otobüsler görevliler tarafndan dezenfekte edilirken, oförlere de özel kyafetler giydirildi. Vatandalar yurttan görevliler eliinde alnarak otobüslere bindirildi. Her otobüse 23 kii olacak ekilde bindirilen vatandalar, Konya bata olmak üzere Kahramanmara, Diyarbakr ve anlurfaya doru yola çkmaya balad. Gün içerisinde gönderim ilemlerinin sürecei belirtilirken, isteyen vatandalarn ise kendi imkanlaryla memleketlerine gitmelerine izin verilecei kaydedildi. Otobüslerin geçecei güzergahtaki tüm il valilikleri ve kaymakamlklar da uyarld.

BAZILARININ SONUCU POZTF çIKTI

Dier yandan, yurtta kalan vatandalardan bazlarnn testlerinin pozitif sonuçland, bunlarn karantina sürelerinin uzatld ve tedavilerinin ardndan yeniden test yaplarak, salk durumlarna göre memleketlerine gönderilecekleri belirtildi.

Ana Sayfaya Git