Tunceli'de olası büyük facia önlendi

Pertek karayolu üzerinde bulunan polis kontrol noktasına tuzaklanan ve metal parçalarıyla güçlendirilmiş yaklaşık 200 kiloluk el yapımı patlayıcı, uzman ekiplerin yaklaşık 4 saat süren çalışması sonucunda fünye ile imha edilirken, olası facia önlendi.

Haberler 12.09.2017 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Karayollar ekipleri, yol yapm çalmas srasnda Pertek lçesi giriindeki polis kontrol noktas yaknlarnda toprak zeminin altna tuzakland el yapm patlayc buldu. Haber verilmesi üzerine olay bölgesine gelen polis ekipleri, saat 12.00 sralarnda, çevrede sk güvenlik önlemi aldktan sonra, karayolunu çift yönlü olarak trafie kapatt.

BÜYÜK FACA ÖNLEND

Bomba imha uzman ekiplerin yapt çalma sonunda, metal parçalarla güçlendirilmi yaklak 200 kiloluk el yapm patlayc, yaklak 4 saat süren çalmann ardndan fünye ile patlatlarak imha edildi. El yapm patlayc, büyük bir gürültü ile patlarken, imha srasnda kaya parçalarnn yaklak 400 metrekarelik alana yayld görülürdü, patlama an ise kameralar tarafndan saniye saniye kayt altna alnd. Patlama yerinde 5 metre geniliin ve 3 metre derinliinde bir çukur olutu.

Karayollar ekiplerinin dikkati ile tespit edilen ve kontrollü imha edilen patlaycnn olas facia yaratmas önlenmi oldu.

Ana Sayfaya Git