20 gündün aranıyor

Tunceli'de, kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamayan üniversite öğrenci Gülistan Doku'yu (21) arama çalışmaları, 750 bin metrekarelik alanda 160 kişilik ekiple 20 gündür sürüyor.

Haberler 24.01.2020 - 11:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Munzur Üniversitesi çocuk Geliimi Bölümü 2nci snf örencisi Gülistan Doku, kald yurtta 5 Ocak günü sabah saatlerinden çktktan sonra kendisinden haber alnamad. Gülistann Diyarbakrda yaayan ailesi, kzlarnn kaybolduu gün Tunceliye gelerek, güvenlik güçlerine ihbarda bulunmasyla arama çalmas balatld.

ALENN KAYET ÜZERNE

Yaplan aratrmalar sonunda üniversiteli genç kzn cep telefonunun en son Uzunçayr Baraj Gölü üzerindeki Sarsaltuk Viyadüünde sinyal verdii belirlendi. Görgü tanklar da ifadelerinde, Gülistan en son viyadükte gördüünü anlatt. lerleyen günlerde Gülistan Dokunun, köprü üzerinde çömelmi halde, yoldan geçen aracn kamerasna yansd ortaya çkt.

20 GÜNDÜR ARANIYOR

Gülistann Uzunçayr Baraj Gölüne dütüü ihtimali üzerine Deniz Kuvvetleri Komutanl, AFAD, Van ve Diyarbakrdan gelen Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri, Elaz ile Adyaman l Emniyet Müdürlüü Su Alt Grup Amirlii ekipleri, stanbul, Ankara, zmir, Konya, Diyarbakr, Manisa, Kahramanmara belediyeleri bünyesindeki arama kurtarma ekiplerinin katlmyla sürüyor.

13 AYRI SAHADA ARAMA

Gülistann bulunmas için ekiplerin yapt ortak arama çalmalar 750 bin metrekarelik alandaki baraj gölü ve karadan oluturulan 13 ayr arama sahasnda devam ediyor. Deniz Kuvvetleri Komutanl ile zmir Büyükehir Belediyesi ekipleri uzaktan kumandal su alt tespit cihaz (ROV) ile çalmalarn su altnda sürdürürken, AFAD ekipleri botlarla, dalgç polisleri su altnda, özel harekat polisleri iz takip köpekleriyle karadan, helikopter ve dronela havada arama çalmalarn aralksz sürdürüyor.

Tunceli Valisi Tuncay Sonel, arama çalmalarn yerinden takip edip, Gülistann ailesini çalmalar hakknda bilgilendirdi.

Ana Sayfaya Git