23 günlük acı bekleyiş

Siirt'in Şirvan ilçesinde özel maden ocağında meydana gelen heyelanda toprak altında kalan 16 işçiden 14'ünün cenazesine ulaşılırken 2 işçi için arama çalışmaları devam ediyor.

Haberler 10.12.2016 - 10:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Maden köyünde 17 Kasmda yaanan heyelanda toprak altnda kalan 16 içiden 14ünün cenazesi çkarld.

Toprak altnda kalan içiler brahim Klnç (21) ve Halil Baere (27) ulalmas için Siirt, Batman, Bitlis, Diyarbakr, Van, Erzurum, Ankara, Konya ve Zonguldaktan gelen AFAD, Kzlay, UMKE, Türkiye Kömür letmeleri, Maden Tetkik Arama Enstitüsü, TPAO, DEDA, Türk Telekom, Maden leri Genel Müdürlüü, l Jandarma Komutanl, Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürlüü ekipleri ile 213 i makinesi ve arama kurtarma köpeklerinin de destek verdii çalmalar sürüyor.

Klnç ve Baerin yaknlar, arama kurtarma çalmalarnn yapld bölgede souk havaya ramen AFAD ve Kzlay tarafndan kurulan çadrda gelecek haberi bekliyor. Faciann yaand 17 Kasmdan bu yana kurtarma çalmalarn yakndan takip eden ailelerin acl bekleyii devam ediyor.

- Aabeyim istifa etmeyi düünüyordu

Toprak altndaki içilerden Halil Baerin kardei Orhan Baer, AA muhabirine yapt açklamada, kendisinin de aabeyi gibi kamyon oförü olarak maden ocanda çaltn söyledi.

Aabeyinin istifa etmeyi düündüünü, arkadalarnn sraryla istifa etmeyi düündüü gün de çaltn ve heyelanda toprak altnda kaldn dile getiren Baer, 23 gündür maden bölgesinde bulunduklarn belirtti.

Aabeyinin seveninin çok olduunu aktaran Baer, öyle devam etti:

Bir umudumuz vard, en azndan sa çkabilseydi, annesi sevinseydi ama umudumuz kalmad. Devletin katksyla bu toprak kaldrld. Seven, duyan geldi, gönüllü çalanlar da oldu. Bölge illerden rnak ve Vandan da gelen oldu. Allah onlardan da raz olsun. AFAD ve Kzlay ekiplerine de bize destek çktklarndan dolay teekkür ediyoruz.

Aabeyinin bekar olduunu, bu yaz evlenmeyi planladn anlatan Baer, fakat ksmet olmadn ifade etti.

- O göçüün altnda ben de olabilirdim

Artk maden ocanda çalmayacan bildiren Baer, unlar söyledi:

O göçüün altnda ben de olabilirdim. O gün ben raporluydum, çalmyordum. Erken balamam istediler ancak raporlu olduum için çalmak istemedim. Olan olmu, kimseyi suçlayamayz ama ihmal vard. Bir gün olsun, o dan altna bakmadlar. u an en yüksek tepede bile çatlak var. Tabii ki bu olay takdiriilahidir ama daha önce önlem alnsayd belki de baka türlü olurdu.

- En azndan cenazesini alsak bizim için teselli olacak

Halil Beerin aabeyi smail Baer ise kardeinin i arkadalaryla uyum içerisinde çaltn dile getirdi.

Kardeinin baka bir i aradn ve istifa etmek için ie gittiini aktaran Baer, unlar kaydetti:

Arkadalar madende heyelan olduunu haber verdiinde ilk bata Halilin orada olduuna inanmadk. Belki arkadalarn yardmna gitmitir diye yola çktk ama telefonununa ulaamyorduk. Olay yerine varnca arkadalar bize anlattlar. O gün ie giderken arkadalar onu çok sevdii için zorla çalmasn istemiler. arkadalar kardeimi esprili olduu için çok seviyordu. 23 gündür beliyoruz belki bir haber gelir diye. Bundan sonra en azndan cenazesini de alsak bizim için teselli olacak.

Ana Sayfaya Git