İşaret dili eğitimi başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, engelli vatandaşlarla daha sağlıklı iletişim kurmak amacıyla açtığı işaret dili eğitimi, 30 kursiyerin katılımıyla başladı. 3 ay sürecek eğitimi başarıyla tamamlayan vatandaşlara Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifika verilecek.

Haberler 17.03.2017 - 08:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, engelli vatandalarla daha iyi ve salkl iletiim kurmak amacyla iaret dili eitimi balatt. Sümerpark Ortak Yaam Alanndaki Engelliler ube Müdürlüünde verilen eitimden 30 kii faydalanyor. Milli Eitim Bakanl (MEB) tarafndan görevlendirilen iaret dili öretmeni tarafndan verilen eitim, çaramba ve perembe günleri olmak üzere haftada 6 saat eklinde devam edecek.

MEB onayl sertifika verilecek

Toplam 120 saat sürecek iaret dili eitiminde kursiyerlere, parmak alfabesi, harflerin kullanm, aile ve akrabalarla ilgili iaretler, kendini tantma, günler, aylar, yllar, saat, zamanlar, hayvanlar, corafik terimler ile ilgili iaretler ve karlkl iletiim konularnda eitim verilecek.

31 Maysta sona erecek olan iaret dili eitimini baaryla tamamlayan kursiyerlere MEB onayl sertifika verilecek.

çocuklar oyun odalarndan ücretsiz yararlanacak

Ayrca iaret dili eitimine katlacak vatandalarn 3-6 ya aras çocuklar da ders saatlerinde Sümerpark Ortak Yaam Alan içerisinde yer alan oyun odalarndan ücretsiz bir ekilde faydalanabilecek.

Ana Sayfaya Git