Şırnak şehitleri uğurlandı

Şırnak'ın Silopi ilçesinde şehit olan Jandarma Komando Uzman Çavuş Muhammed Ferdi Güntekin, Jandarma Komando Uzman Çavuş Mehmet Uçar ve Jandarma Uzman Çavuş Ayhan Yanık'ın cenazeleri toprağa verildi.

Haberler 23.08.2019 - 00:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakn Silopi ilçesinde teröristlerle çkan çatmada ehit olan Jandarma Komando Uzman çavu Muhammed Ferdi Güntekin için baba oca Erzurumdaki Narmanl Camisinde tören düzenlendi.

Askerler ve yaknlarnca Mareal çakmak Devlet Hastanesi morgundan alnan ehit Güntekinin Türk bayrana sarl naa, Yakutiye ilçesindeki Narmanl Camisine getirilerek katafalka konuldu. Öle namaz sonras düzenlenen cenaze törenine, ehidin annesi Nesin, ei Ezgican, 3 yandaki kz Mira Esila, kardei Berat Erdi, kz kardeleri Pnar ve eydanur Güntekin katld.

Törende, çileri Bakan Yardmcs Mehmet Ersoy, Erzurum Valisi Okay Memi, Büyükehir Belediye Bakan Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum milletvekilleri Selami Altnok ve brahim Aydemir, 9. Kolordu Komutan Tümgeneral Veli Tarakç, Jandarma Bölge Komutan Tümgeneral Ahmet Hacolu, l Jandarma Komutan Kdemli Albay Bekir Uzun, l Emniyet Müdürü Mehmet Aslan ile askeri yetkililer ve Erzurumlular da hazr bulundu.

Güntekinin naa, Erzurum l Müftüsü Hasan Hüsnü Sulann kldrd cenaze namaznn ardndan askerlerce bir süre omuzlarda tanp top aracna konularak topraa verilmek üzere Dumlu ehitliine götürüldü.

Jandarma Komando Uzman çavu Uçar son yolculuuna uurland

rnakn Silopi ilçesinde teröristlerle girilen çatmada ehit olan Jandarma Komando Uzman çavu Mehmet Uçar, memleketi Hatayn Antakya ilçesinde topraa verildi.

ehit Uçar için Antakya Mezarlk Kompleksi Camisinde tören düzenlendi. Törene katlan Jandarma Genel Komutan Orgeneral Arif çetin, ehidin babas Haim Uçara sarlp, basal diledi.

l Müftüsü Hamdi Kavilliolunun kldrd cenaze namaznn ardndan ehidin Türk bayrana sarl tabutu bir süre silah arkadalarnn ve vatandalarn omuzlarnda tand.

ehit Uzman çavu Uçarn naa daha sonra götürüldüü Antakya ehitliinde göz yalar arasnda topraa verildi.

Törene ehidin ailesi ve yaknlarnn yan sra Dileri Bakan Yardmcs Yavuz Selim Kran, Hatay Valisi Rahmi Doan, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutan Tugeneral Alpaslan Klnç, milletvekilleri, belediye bakanlar ve çok sayda vatanda katld.

ehit Jandarma Uzman çavu Yankn cenazesi topraa verildi

rnakn Silopi ilçesi snrlarnda bulunan Kösreli köyü bölgesinde icra edilen terör operasyonunda ehit düen Jandarma Uzman çavu Ayhan Yank, memleketi Adyamanda topraa verildi.

Askerler ve yaknlarnca Adyaman Eitim ve Aratrma Hastanesi morgundan alnan ehit Yankn Türk bayrana sarl naa, cenaze töreninin düzenlenecei Yeni Mezarlk Camisine getirildi.

Buradaki cenaze törenine ehidin babas Sadullah Yank, annesi Yldz, kardei Ali ve ei Beyhan Yank ile çileri Bakan Yardmcs smail çatakl, çevre ve ehircilik Bakan Yardmcs Prof. Dr. Mehmet Emin Birpnar, AK Parti Adyaman Milletvekilleri Ahmet Aydn, brahim Halil Frat, Muhammed Fatih Toprak, Yakup Ta, CHP Adyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, STK ve siyasi parti temsilcileriyle çok sayda vatanda katld.

Einin asker kyafetlerini giyerek cenaze törenine gelen Beyhan Yank, ehit einin Türk bayrana sarl tabutu önüne gelerek öptüü ve gözya döktüü görüldü.

Yankn naa, Adyaman Müftüsü Mehmet Taçnn kldrd cenaze namaznn ardndan askerlerce bir süre omuzlarda tanp top aracna konularak topraa verilmek üzere ehitlik Mezarlna götürüldü.

rnakn Silopi ilçesine bal Kösreli köyü bölgesindeki Türkiye Petrolleri Anonim Ortakl (TPAO) çalanlarnn emniyetinin salanmas ve bölgede olduu deerlendirilen PKKl teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadyla icra edilen ehit Güvenlik Korucusu Süleyman Tosun Operasyonunda teröristlerle güvenlik güçleri arasnda çkan çatmada 3 asker ehit olmu, 1 asker yaralanmt.

Ana Sayfaya Git