Şanlıurfa semasına "güvercin döküldü"

Kuş besleme alışkanlığının yaygın olduğu Şanlıurfa'da, "güvercin döküşü" etkinliği düzenlendi.

Haberler 08.01.2018 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfa Hayvanlar Koruma, Yaatma Derneince organize edilen etkinlikte Devte, Süleymaniye ve Sigorta mahallelerinde güvercin besleyen yüzlerce kii, merkez Eyyübiye ilçesinin Osmanl Mahallesindeki bo alanda bir araya geldi.

Güvercinler özgürlüü sever, Dünya bar için, sevgi için yazl dövizler tayan ku merakllar, kasa ve kutular içerisinde alana getirdikleri, çounluu posta cinsi yaklak 4 bin güvercini ayn anda salverdi.

Gökyüzünde görsel ölen sunan rengarenk güvercinlere sahipleri slk çalarak destek verdi.

GÜVERCN DÖKÜLDÜ

anlurfa Hayvanlar Koruma, Yaatma Dernei Bakan Mehmet Eskiler, gazetecilere yapt açklamada, kentte bir gelenek haline getirdikleri güvercin döküünün bu ylki temasnn bar ve özgürlük olduunu söyledi.

Güvercin beslemenin bir hobi olduunu, anlurfada binlerce kiinin bu hobiye gönül verdiini belirten Eskiler, öyle konutu:

Bu etkinlii her yl bu mevsimde yapyoruz. Güvercin besleyenler her yl organize olup bir araya geliyor. Yanlarnda getirdikleri güvercinlerini ayn anda brakyorlar. Kimin güvercini daha iyiyse dier kuu alp evine götürüyor. Daha sonra güvercin sahibi evine gelen yabanc kuu sahibine teslim ediyor. çok elenceli bir etkinlik oluyor. Bugün buraya 4 bin güvercin getirildi. Hepsi bar, sevgi ve özgürlük için gökyüzüne brakld.

Güvercin yetitiricisi Feyzullah Yakk da güvercin döküünü birlik ve beraberlik içinde yaptklarn söyledi.

Güvercin beslenmenin anlurfada bir gelenek olduunu ifade eden Yakk, Bizler bu gelenei sürdürüyoruz. Buraya gelenler bu ii hobi olarak yapyor. Birlik ve beraberlik için etkinliimizi her yl mahalle mahalle yapyoruz. Bu yl bar, sevgi ve özgürlük için güvercinlerimizi brakyoruz. Bu etkinliklerimiz devam edecek. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git