Şehre nefes aldıracak?

Kent turizmi açısından büyük öneme sahip Mardinkapı, On Gözlü Köprü’yü de içine alacak şekilde Kabe Köprü’süne kadar olan hattın, yol, aydınlatma, yol genişletme, kaldırım, peyzaj ve istinat duvarları yenilenmeye başlandı.

Haberler 15.05.2019 - 11:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Adnan Selçuk Mzraklnn yerinde inceledii, kent turizmi açsndan oldukça önemli bir yere sahip olan Mardinkap, On Gözlü Köprüyü de içine alacak ekilde Kabe Köprüsüne kadar olan hatt yol, aydnlatma, yol geniletme, kaldrm, peyzaj ve istinat duvarlar olmak üzere batan sona yeniliyor.

Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Adnan Selçuk Mzrakl, çalma alanlarn incelemeye devam ediyor. Mzrakl, Mardinkapdan On Gözlü Köprüyü de içine alacak ekilde Kabe Köprüsüne kadar olan hatta yürütülen yol yapm çalmalarn yerinde inceledi. lk etapta yolun konforunu düzeltme ve oluacak kazalarn önüne geçmek amacyla yürütülen çalmalar ile ilgili personellerden bilgi alan Mzrakl, yol yapmnda çalan içilere emeklerinden dolay teekkür etti.

Mardinkap-Kabe Köprü hattna 5 bin ton asfalt serilecek

Yaklak 5 bin ton asfaltn dökülecei ve Ramazan Bayramndan önce tamamlanmas beklenen hatt yürüyerek geçen Mzrakl, harabeye dönmü noktalar ilgili personelle göstererek gerekli çalmalarn hzlandrlmasn istedi. Hat boyunca yaplacak olan aydnlatma, yol geniletme, istinat duvar yenilemesi, peyzaj ve kaldrm çalmalar ile ilgili personellerle fikir alveriinde bulunan Mzrakl, istinat duvarlarn bulunduu ve yabanc otlarla kapl alanlarda yeillendirme çalmalarnn yaplacan belirtti. çalmalar yerinde incelerken hat üzerinde geçen araçlardaki vatandalar, Mzrakly selamlad ve yürütülen çalmalarda baarlar diledi.

stinat duvarlar yenilenecek

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, kent turizmi açsndan oldukça önemli bir yere sahip olan ve insan sirkülasyonun youn olduu Sur ilçesi Mardinkap-Kabe Köprü hattn batan sona yenileyecek. Yol tralama ile DSK Genel Müdürlüünün altyap çalmalarn sürdürdüü alanda, ilk etapta yol konforunu artrma ve kazalarn önüne geçmek amacyla 5 bin ton scak asfalt serilecek. Ramazan Bayramndan önce tamamlanmas beklenen asfaltlamann ardndan hatta kaldrmlar yenilenecek. Baz bölümlerde yolun geniletilecei projede ayrca araç ve insan güvenlii için istinat duvarlar yeniden ina edilecek. stinat duvarlarnn bulunduu alanlar peyzaj çalmalaryla yeillendirilecek ve yol komple aydnlatlacak.

Ana Sayfaya Git