7’den 70’e herkesin sanat merkezi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre merkezi sanat faaliyetlerinin merkezi oldu. Merkezde bin 150 kişiye kurs verildi, binlerce kişi etkinliklerden faydalandı.

Haberler 27.02.2018 - 08:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir bünyesinde bulunan Kültür ve Kongre Merkezi 7den 70e herkesin tiyatrodan resme, flütten piyanoya sanat eitimi ald bir merkez oldu. Tüm olanaklarn ücretsiz verildii merkezde, engelli bireylerin de sanat eitimi almalar için servis hizmeti veriliyor.

SANAT ETKNL

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Kültür ve Kongre Merkezi sanat faaliyetlerinin merkezi oldu. Geçtiimiz yldan bu yana önemli sanat aktivitelerine imza atlan merkezde tiyatro, sinema, çocuk konservatuar ve görsel sanatlar balklar altnda 24 farkl branta sanat eitimleri veriliyor. Merkez bünyesinde açlan ve tamam ücretsiz olan kurslardan 7den 70e herkes faydalanabiliyor.

KMLER FAYDALANDI?

2017 yl ocak ayndan itibaren bin 150 kiinin faydaland kurslar bitirenler Halk Eitim Merkezi ibirliiyle sertifika sahibi de olabiliyor. Ayrca merkez bünyesinde tiyatro ve sinema kurslarnn yan sra tiyatro örencileri tarafndan oynanan oyunlar ve sinema gösterimleri de ücretsiz olarak yaplyor. Bugüne kadar 28 bin 100ü çocuk olmak üzere 39 bin 374 kii sinema gösterimlerinden 4 bin 200 kii ise tiyatro gösterimlerinden faydaland. Merkezin bu ylki hedefi ise 100 bin kiiyi tiyatro ve sinemayla buluturmak. Kurslara katlanlar ise yeni uygulamadan memnun olduklarn ve maddi skntlardan dolay kurslara gidemeyenler için merkezin bir frsat olduunun belirtti.

Ana Sayfaya Git