AFAD çalışanlarına ilkyardım eğitimi verildi

Muş İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü personellerine hizmet içi eğitim programı kapsamında ilkyardım eğitimi verildi.

Haberler 06.08.2018 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hizmet içi eitim program kapsamnda Mu l Salk Müdürlüü eitmenleri tarafndan AFAD Müdürlük çalanlarna ve stajyer üniversite örencilerine ilkyardm eitimi verildi. Sabah ve öle program olmak üzere 2 gün süren eitimlerde, müdürlük çalanlar ve stajyer örencilere; genel ilkyardm bilgileri, hasta ve olay yerinin deerlendirilmesi, temel yaam destei, kanamalarda ilkyardm, yaralanmalarda ilkyardm, bilinç bozukluklarnda ilkyardm, krk ve çkklarda ilkyardm, yank ve donmalarda ilkyardm, zehirlenmelerde ilkyardm, srma ve sokmalarda ilkyardm ile hasta/yaral tama teknik eitimleri verildi.

l Salk Müdürlüü eitmenlerince ilk önce teorik bilgi, daha sonra ise uygulamal eitimler verilerek eitim sonunda snav yapld. Snav baaryla tamamlayan müdürlük çalanlar ve stajyer örenciler, olas ilkyardm ve acil durumlarda müdahale etmede bilgili, bilinçli ve müdahaleci durumuna geçerek l Salk Müdürlüünden ilkyardm sertifikas almaya hak kazand.

Ana Sayfaya Git