Ahlaksızlık!

Diyarbakır'da bir mezarlığa hırsızlar dadandı. Mezarlıktan aydınlatma direği, mezarlık kapıları ve su çeşmeleri çalınırken vatandaşlar, yetkililerden sorunun çözülmesi için yardım bekliyor.

Haberler 25.02.2019 - 11:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Kayapnar ilçesine bal Peyas Mahallesinde bulunan mezarlk hrszlarn hedefi oldu. Mezarlkta akam defin ilemleri yaplmas için konulan aydnlatma direkleri, mezarlk kaplar ve su çemeleri kimlii belirsiz kiiler tarafndan çalnd. Peyas Mahallesindeki mezarlkta yaknlar yatan vatandalar, hrszlk olaylarnn önlenmesi için yetkililerden yardm bekliyor.

Mezarlkta aydnlatma direkleri bile çalnd

Mezarlkta aabeyi yatan Rezan Yeti, en büyük sorunlarndan birinin alanda bekçinin bulunmamas olduunu söyledi. Yeti, Mezarlmzda gece defin ilemleri yaplmas için kullanlan 15 metrelik aydnlatma direi çalnd. Mezarlkta su sorunumuz var, su olmadndan dolay aaçlar kuruyor, aaçlandrma yapamyoruz. Gece aydnlatma olmadndan dolay mahallede bulunan gençler tarafndan ateler yaklyor ve hiç güzel olmayan görüntüler ortaya çkyor. Yetkililerden ricamz bir an önce mezarla el atmasdr dedi.

ikayet etmiyoruz, rica ediyoruz

Mezarlkta, güvenlik, aydnlatma, su ve merdiven sorunu olduunu aktaran Adem Bayolu, 1965ten beri burada oturuyoruz, mezarlklarn etrafnda korkuluk yok, yallarn ziyaret edebilmesi için merdiven yaplmas, aaçlar ve mezarlklar sulandrmak için çocuklardan para karl su alyoruz. Birkaç yerde su çemesi yaplmas, aydnlatma direkleri vard, gece cenaze defin ilemlerinde rahat bir ekilde defin yapabiliyorduk. Aydnlatma direkleri hrszlar tarafndan çalnd, yetkililerin bunun tedbirlerini almas lazm. Mezarla ait olan bir bekçi olursa hiç olmasa hrszlardan korunur. ikayet etmiyoruz, rica ediyoruz bir an önce mezarla yardm bekliyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git