Ahmed-i Hani Kent Müzesi'ne ziyaretçi ilgisi

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde geçen ay açılan ve Doğu'nun 3 bin yıllık tarihinin anlatıldığı müze ile Eski Doğubayazıt Evi'ni 5 bin turist ziyaret etti

Haberler 26.09.2017 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Arnn Doubayazt ilçesinde geçen ay açlan, slam alimi Ahmed-i Haninin hayatnn ve yörenin 3 bin yllk tarihinin anlatld müze ile Eski Doubayazt Evini 5 bin kii gezdi.

Dounun 3 bin yllk tarihine k tutan ve bu yl austos aynn ilk haftasnda Kültür ve Turizm Bakan Numan Kurtulmu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Fatma Betül Sayan Kayann katlmyla Doubayazt ilçesinde açlan Ahmed-i Hani Kent Müzesi ve Eski Doubayazt Evi, açldklar günden biri yerli ve yabanc turistleri arlyor.

Doubayazt Kaymakamlnca Serhat Kalknma Ajans ve l Özel daresinin finansman desteiyle ilçenin hakim noktasna ina edilen her iki yap, filozof, tarihçi ve slam mutasavvf Ahmed-i Haninin eserlerini ve yaantsn ziyaretçilerle buluturuyor.

Konumu itibaryla shak Paa Saray, Beyazt Camisi ve Urartu Kalesini gören Ahmed-i Hani Kent Müzesi ve Eski Doubayazt Evi, yerli ile yabanc ziyaretçilerine yörenin gelenek ve göreneklerini de tanma frsat sunuyor. Müze, yörenin tarihi dokusuna uygun mimari yapsyla dikkati çekiyor.

Doubayazt Kaymakam Ula Akhan, Ahmed-i Hani Kent Müzesi ve Eski Doubayazt Evinin açldktan sonra yaklak 5 bin ziyaretçi arladn anmsatt.

Müze ve söz konusu evin ksa sürede yerli ile yabanc ziyaretçilerin ilgi oda haline geldiini belirten Akhan, Eylül ay da çok ükür ilçemiz turizmi açsndan bereketli. lçemizdeki dier tarihi deerlerimize alternatif olan Ahmed-i Hani Kent Müzesi ve Eski Doubayazt Evi, daha ilk ayndan itibaren turizm potansiyelimizi önemli ölçüde artrd. dedi.

Akhan, bölge turizmine kazandrlan bu mekanlarn imdiden youn ilgiyle karlatn vurgulayarak, unlar dile getirdi:

Bölgeye gelen birçok yerli ve yabanc turist hem birbirine çok yakn konumda bulunan tarihi mekanlarmz geziyor hem de dou kültürünü müzemiz sayesinde yakndan tanma frsat buluyor. Müzede aslna uygun olarak sergilenen objeler ve insan figürleri, bölgemizin önemli deerlerinden Ahmed-i Haninin eserlerini ve 3 bin yllk gelenek göreneklerimizi gelecek nesillere aktaryor.

Mumyalanm insan figürlerine hayran kaldk

Müzeyi ailesiyle gezen Mustafa imek, yapnn konumu itibaryla önemli bir tepede olduunu söyledi.

Arkadalarnn tavsiyesi üzerine müzeyi gezmeye geldiini anlatan imek, çocuklarmzla yöresel tarihimizi daha yakndan incelemek için buraya geldik. Özellikle mumyalanm insan figürlerine hayran kaldk. Ayrca müzenin d da en az içi kadar güzel. Müzenin bahçesine çktnzda shak Paa Saray, Beyazt Camisi ve Urartu Kalesini ayn anda görebiliyorsunuz. dedi.

Ziyaretçi Fatma Akku da Ahmed-i Hani Kent Müzesi ve Eski Doubayazt Evinin, 3 bin yllk yöre kültürünü gençlere aktaran deerli yaplar olduunu ifade ederek, Bu yörenin insanyz ama inann bu müze sayesinde bilmediimiz daha birçok gelenek ve göreneklerimizin olduunu örendik. 3 bin yl önceye dayanan kültürümüzü biz gençlere aktaran bu deerli yaplar, bölgemizin tantmndan öte ülke turizmine de katk salayacak. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git