'Arı Adam'ın hedefi Guinness'e girmek

Van'da arıcılık yapan Abdulvahap Semo, Guinness Rekorlar Kitabı'na girebilmek için yaptığı üçüncü denemesinde üzerine yaklaşık 10 kilogram arı topladı.

Haberler 22.06.2019 - 10:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Guinness Rekorlar Kitabna girebilmek için Vanda üçüncü denemesini yapan arc Abdulvahap Semo, bu kez üzerine yaklak 10 kilogram ar toplad.

nternette arclkla ilgili aratrma yaparken Guinnessin üzerine en çok ar toplama rekoru hakknda bir yazyla karlaan Semo, o günden beri bu hayalini gerçekletirmek için denemeler yapyor.

En son 2016 ylnda ikinci denemesinde üzerine 6 kilogram ar toplayan Semo, üçüncü denemesinde bu rakam 10 kilograma çkard.

lk olarak hazrlad dumanla arlar sakinletiren Semo, ardndan da kovandan eliyle ald binlerce ary vücudunun üzerine brakt.

Yaklak 2 saatlik çalmann ardndan bedeninin büyük bölümü arlarla kaplanan Semo, AA muhabirine yapt açklamada, bu rekoru tek bana krmasnn zor olduunu, meslektalarnn desteine ihtiyaç duyduunu söyledi.

Geçen denemelerinin ardndan kendisine Ar Adam adnn takldn anlatan Semo, rekoru krana kadar çalmalarn sürdüreceini ifade etti.

Üçüncü denemem baarl geçti

Yaptnn risk tadn ve denemesi süresince vücudunun birçok yerinin arlar tarafndan sokulduunu belirten Semo, Üçüncü denemem benim için çok baarl geçti. Hedefim 63 kilo 700 gram olan dünya rekorunu krabilmek. Destek verilirse Allahn izniyle bu rekoru kracam. dedi.

Semo, asl amacnn arclk mesleine dikkati çekmek olduunu vurgulayarak, çünkü organik bal üretmemize ramen piyasadaki sahte balclar yüzünden bütün emeimiz boa gidiyor. Vatandalardan ricamz bal direkt üreticiden alsn. diye konutu.

Yapt denemelerin ardndan olumlu tepkiler de aldn vurgulayan Semo, öyle konutu:

Özellikle arlar üzerimdeyken ani ve onlar kzdracak hareketler yapmamaya dikkat ediyorum. Hemen her gün beni sryorlar. Ben arlarla büyüdüm saylr. Yaklak 33 yldr arlarn içindeyim. Artk vücudum ar sokmasna kar baklk kazand. Onlarn dilini iyi bilirim. Arlar üzerime çekmek için hiçbir ey kullanmadm. Temiz bir kyafet yeterli. Onlarla urarken eldiven ve çou zaman balk da kullanmyorum. Yalnzca kovan alp üzerime boalttm.

Ana Sayfaya Git