Asker bile şaşırdı!

Lice ve Hani bölgesinde 9 sığınak ve 28 evde çıkanlar askerleri bile şaşırttı. Sığınakların yer altında olması dikkat çekti.

Haberler 15.01.2017 - 00:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIRn Lice ve Hani ilçeleri krsalnda düzenlenen operasyon öncesi, önceki gün sabah ilan edilen sokaa çkma yasa, gece yars saat 00.00dan itibaren kaldrld. Operasyonunda, PKKl teröristlere ait 9 snak ve 28 evde el yapm patlayc düzenekleri, uyuturucu ve çok sayda yaam malzemesi ele geçirildi

YASAK KALDIRIDI

Lice ve Hani ilçelerinde, güvenlik güçlerinin düzenledii operasyon öncesi, 12 Ocak günü saat 05.00te ilan edilen sokaa çkma yasa, gece yars kaldrld. Diyarbakr Valiliinden konuya ilikin yaplan yazl açklamada öyle denildi:

limiz Lice ve Hani ilçeleri mülki snrlar içerisinde bulunan dalk ve ormanlk alanda faaliyet yürüten, aralarnda üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduu deerlendirilen BTÖ mensuplarn ve ibirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede BTÖ mensuplar tarafndan kullanld deerlendirilen snak, barnak, depo alanlarn ve uçaksavar mevziilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadyla operasyon düzenlenmitir. Operasyon icra edilen bölgelerde halkn can ve mal güvenliinin salanmas ve sivil vatandalarn zarar görmemesi amacyla, 5442 sayl l daresi Kanununun 11/C maddesi gereince, belirtilen bölgelerde 12 Ocak 2017 günü saat 05.00dan itibaren duyurulan yasaklama karar 14 Ocak 2017 günü saat 00.00dan itibaren kaldrlmtr. Vatandalarmza kendilerinin can ve mal güvenliinin salanmas için uygulanan yasaa uyduklar için teekkür ederiz.

9 SIINAK 28 EV

Operasyonun sonucuyla ilgili Valilikten yaplan açklamada, Hani ve Lice ilçeleri arasnda kalan dalk ve ormanlk alanda faaliyet yürüten, aralarnda üst düzey örgüt yöneticilerin de bulunduu deerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarn etkisiz hale getirmek, bölgede bulunan yerleim yerlerinde tespit edilen ibirlikçiler ve aranan kiileri yakalamak maksadyla balatlan operasyonun baaryla tamamland bildirildi.

Operasyonda, Cumhuriyet Basavclndan alnan adli arama kararlarna istinaden toplam 28 ev ve eklentilerinde arama yapld aktarlan açklamada, aramalarda biri silahl terör örgütüne üye olmaktan arama kayd olan 3 bölücü terör örgütü ibirlikçisi ile kasten adam öldürme suçundan aranan 1 kiinin yakaland belirtildi.

ASKERLER BLE AIRDI

Teröristlere ait 9 ayr snakta 18 kilogram kubar esrar, 2 adet 12 kilogram mutfak tüpü, 2 terörist kyafeti, yaklak 450 kilogram yiyecek maddesi, snak yapmnda kullanlan muhtelif malzemeler, çok sayda mutfak malzemesi ile tbbi malzemeler ele geçirildii kaydedilen açklamada, öyle denildi:

2 bidon içerisinde 100 kilogram amonyum nitrat kullanlarak hazrlanm el yapm patlayc düzenei, araziye gömülü bidon içerisinde patlayc madde yapmnda kullanlan 20 kilogram toz gübre, 50 kilogram amonyum nitrat, bin 100 torpil olarak isimlendirilen patlayc madde, 25 el yapm patlayc yapmnda kullanlan içi bo dökme demir, 54 pil patlayc ele geçirildi. Söz konusu mühimmatlar madde imha timi tarafndan yerinde imha edilmitir.

Açklamada, bölgede yaayan vatandalarn huzur ve güvenliinin salanmas ve teröristle mücadele kapsamnda yürütülen çalmalara her türlü hava ve iklim artlarnda artan bir azim ve kararllkla devam edildii vurguland.

Ana Sayfaya Git