Bıçak ustalarından bileme işleminin son günlere bırakılmaması tavsiyesi

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla kurban kesecek vatandaşlar, körelen bıçaklarını biletmek için bıçakçılara gitmeye başlarken, Diyarbakırlı bıçak ustaları, bileme işinin son 3 güne bırakılmaması uyarısında bulundular.

Haberler 21.07.2020 - 10:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda baz vatandalar kurban kesimi için yeni bçak almay tercih ederken, bazlar ise eski bçaklarn biletmeyi tercih ediyor. Eski bçaklarn bilemek için bçakçlarn yolunu tutan vatandalar, getirdikleri bçaklarn bileme makinesiyle keskinletiriliyor.

Bu yl pandemiden dolay bçak bilemenin geçen yla göre daha durgun geçtiini belirten bçak bileme ustas Yusuf Taylan, bçak bileme younluunun son günlerde artacan belirtti.

Pandemiden dolay dükkanlarnn 4 aydr kapal olduunu belirten Taylan,Coronavirus (Covid-19)dan dolay 4 aydr kapalydk. Geçen yl ilerimiz çok iyiydi ama bu yl virüsten dolay geçen yla göre çok i yapamyoruz. Biz para kazanmak için Kurban Bayramn 4 gözle bekliyorduk ama bu yl müteri yok. Biz umudumuzu kaybetmiyoruz. Son günlerde ilerin olmasn, vatandalarn gelmesini bekliyoruz. dedi.

BU YIL BLEME LEMLER GEçEN YILA GÖRE çOK AZALDI

Geçen yla göre ilerinin azaldn söyleyen Taylan, Normal kesici aletleri vatandalar gelip alyor ama bileme konusunda ilerimiz iyi gitmiyor. Yine geçen yl biz bilemede çok youn çalyorduk. Ama bu yl bayram yaklamasna ramen bilemeye evlerden gelen hep vatandalardr. Normalde geçen yla göre bizim u an youn mesai yapmamz gerekiyordu ama bu yl younluk son günlerde olacak gibi görünüyor. Pandemiden dolay çou kii isiz kald veya iten çkarld için bu yl kurban kesilemeyecek gibi görünüyor. ifadelerini kulland.

BIçAKLAR BLEME LEMLER SON GÜNE BIRAKILMAMALI

Bçaklarn bileyeceklere tavsiyelerde bulunan Taylan, Eer kurban kesmeyi düünenler varsa bçaklarn bilemeyi son günlere brakmasnlar. çünkü younluktan dolay madur olabilirler. Biz sürekli bunlar söylememize ramen vatandalarn çou son güne brakyor. Biz 4 yldr bçak ve satrlar bilerken zam yapmamz. Ama bçak ve satr satnda ister istemez zam geliyor ve fiyatlar deiiyor. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git