Bölgede yiyecekler kontrole bağlandı

İÇİŞLERİ Bakanlığı, iç güvenlik operasyonlarının yoğun olduğu 32 Valiliğe gönderdiği 'Güvenlik Tedbirleri' başlıklı genelgede, yürütülen başarılı operasyonlar sonucu bölücü terör örgütü üyelerinin (BTÖ) nefes dahi alamadığını ve yiyecek sıkıntısı çektiğini belirtilerek, PKK'nın kış yapılanmasının önlenmesi amacıyla yayla evlerinde yaşam malzemesi bırakılmamasını istedi.

Haberler 07.09.2018 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl, Jandarma Genel Komutanl, Emniyet Genel Müdürlüü ile Adyaman, Ar, Ardahan, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Diyarbakr, Elaz, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümühane, Hakkari, Hatay, Idr, Kahramanmara, Kars, Kilis, Malatya, Mardin, Mu, Ordu, Osmaniye, Rize, Siirt, anlurfa, rnak, Trabzon, Tunceli ve Van Valiliklerine Bakan Süleyman Soylu imzal Güvenlik Tedbirleri konulu genelge gönderdi. Genelgede, ülkenin toprak bütünlüünü, milli güvenliini ve kamu düzenini tehdit eden, vatandalarn temel hak ve hürriyetlerini yok etmeye yönelik eylem ve saldrlarda bulunan terör örgütleriyle devletin tüm imkan ve kabiliyetleri kullanlarak etkin mücadele edildii ifade edildi.

UN, EKER SATII TAKP EDLECEK

Genelgede, yürütülen baarl operasyonlar sayesinde özellikle BTÖnün, temel gda ve yaam malzemesi temini konusunda ciddi skntlar yaad belirtilerek, BTÖ mensuplarnn temel gda ve yaam malzemesi teminini engellemek amacyla yayla dönülerinde alnacak güvenlik önlemleri u ekilde ifade edildi:

Yayla ve meralarn vatandalarn kullanmna açlmas ile birlikte terör örgütüne yardmc olabilecek kiilerin terör örgütü mensuplarna erzak ve yaam malzemesi salamalarn önlemek için gerekli tedbirler alnacak. Yayla dönülerinde vatandalarn artan yaam malzemelerinin terör örgütü mensuplarnca alnabilecei düünülerek yaylada brakmamalar konusunda uyarlacak. BTÖ mensuplarnn lojistik faaliyetlerine yardm eden ve erzak götüren ibirlikçilerinin genellikle yol kontrollerinde ana yollar yerine ara ve tali yollar kullanmas nedeniyle bu yollarn denetimine arlk verilecek. Kolluk kuvvetlerince toptan sat yapan yerler ile büyük marketlerden ve bakkallardan alnan dikkat çekici un, eker, konserve, helva, reçel vb. gda ve yaam malzemelerin sat takip edilecek ve istihbarata arlk verilecek. Yol kontrollerinde kamyonet, panelvan, minibüs gibi üpheli araçlar detayl aramalardan geçirilecek. Terör örgütü tarafndan kullanlmas muhtemel gda ve yaam malzemelerini aracnda bulunduran ahslarn yerleim yeri ile yol güzergah ve kaç kiilik malzeme götürdüü hususlar ayrntl sorgulanacak.

2017 YILINDA 166 TON, BU YIL 43 TON GIDA MALZEMES ELE GEçRLD

Açklamann devamnda, 2017 ylnda jandarma sorumluluk bölgesinde 1807 snak, barnak ve maarann kullanlamaz hale getirildii belirtilirken, buralarda bulgur, çay, fasulye, helva, kuru soan, makarna, mercimek, patates, peynir, pirinç, salça, eker, tuz, un, ya, zeytin ve muhtelif gda olmak üzere toplam 166 ton 446 kilogram malzeme bulunduu ifade edildi.

2018 ylnn 8 aylk döneminde ise, 788 snak, barnak ve maarada toplam 43 ton 510 kilogram bulgur, çay, fasulye, helva, kuru soan, makarna, mercimek, patates, peynir, pirinç, salça, eker, tuz, un, ya, zeytin ve muhtelif gda malzemesi bulunduu belirtildi.

Ana Sayfaya Git